Deze stap kunnen we niet in een alinea stoppen, daarom hebben we een heuse workshop waarin wij jou leren hoe dit werkt. Van het vangen tot de kip tot het ontleden en invriezen. Voor nu: zorg dat je kip op tijd uit de vriezer haalt en niet pas als je over een uurtje je kippensoep wilt serveren.
Haal je bouillon door een vergiet en vang op in je soeppan. Dat is het snelle onderdeel van deze stap. Alles wat in het vergiet achterblijft wordt nauwkeurig ontdaan van alle botjes, tot op het bot wordt dit werkje uitgevoerd. Een beetje hittebestendige handen zijn wel handig bij dit klusje. Het vlees wordt weer bij de bouillon gevoegd.
Water in de pan, kip erbij en koken maar. En met koken bedoel we echt gewoon: laat het gaan. Je kunt gerust een taart bakken, een vogelhuisje in elkaar timmeren of het weiland maaien. Of beter nog: allemaal! Je kunt verder naar de volgende stap als het vlees van de botten valt of er minimaal gemakkelijk vanaf komt.
Naar smaak voeg je toe wat lekker is. Voor ons kan niet ontbreken: prei, winterpeen, vermicelli, peterselie en een ui. Goed fijn snijden. Ook naar smaak: een (kippen)bouillonblokje en verse kruiden.