Het moge duidelijk zijn: we wonen niet in een gemiddeld rijtjeshuis met een gemiddelde familie en doorsnee ideeën, maar met groente uit de moestuin, fruit uit de boomgaard en eieren en vlees van onze kippen en eenden. Het buitenleven op het platteland gaat niet over rozen, maar wat geeft het een voldoening om je met elkaar in te zetten voor een prachtig stukje groen, je eigen boontjes te doppen en de natuur van zo dichtbij mee te maken. 

30+

Fruitbomen en -hagen

40+

Boerderijdieren

50+

Moestuinbakken en kassen

250+

Kilo's vers groente en fruit

Moestuin

Met 600m2 moestuin is één ding zeker: vervelen doe je hier nooit. Integendeel, naast onze fulltime baan hebben we er een flinke dagtaak bij. Na een lange werkdag de moestuin induiken om groenten te oogsten, fruitboompjes te snoeien of onkruid te verwijderen is business as usual. Want ja, groen groeit door en als je daar de vruchten van wilt plukken, moet je aan de slag. Het principe is zo simpel. Wij zorgen voor de moestuin, de moestuin zorgt voor ons! Op zoek naar tips en tricks of gedeelde leed of plezier over moestuinieren, lees dan meer op onze moestuin blog. Of ga naar ons moestuin project als je weten hoe de moestuin is opgezet en een verwaarloosd stuk grond is omgetoverd tot een mini-voedselbos

Boomgaard

De boomgaard maakt ons authentieke erf compleet en is eigenlijk wel ons oogappeltje. Naast de oogst van appels, kersen, druiven, pruimen en bessen krijgen we veel bezoek van mussen, roodborsten, vinken, lijsters, koolmezen, pimpelmezen, winterkoninkjes, merels en spechten. En de drie leuke kroelkipjes zijn onze natuurlijke onkruidverdelgers en houden samen met de vogels de boomgaard vrij van ongewervelde insecten en larven. 

Beestenbende

Onze Perkouwse erf wordt door kinderen in de buurt de kinderboerderij genoemd. En misschien zit daar ook wel een kern van waarheid in. Met onze 20-tal zeldzame kraaikop kippen, vijf kalkoenen, drie knorrige hangbuikzwijnen, eenden, zebravinken, kwartels en onze twee tijgers is het een echte beestenboel. En dan nog niet gesproken over de ransuilen aan huis, de ijsvogel die de lente hier doorbrengt en de overvloed aan kleine natuur die je hier aantreft, zoals vlinders, wormen, bijen, spinnen, muggen en vliegen. Ben jij benieuwd naar onze beestenbende en wil je meer weten over verzorging, voeding en bijzondere avonturen?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Herfst in de moestuin: bezigheden in november
Maria - | 30 oktober 2022
Een moestuinseizoen stopt nooit. Het jaarrond zijn er werkzaamheden en is er te oogsten. Toch wordt wel gezegd dat zo tegen het eind van het jaar het moestuinseizoen op z'n eind loopt. In deze blog de werkzaamheden in de moestuin in november.