Het moge duidelijk zijn: we wonen niet in een gemiddeld rijtjeshuis met een gemiddelde familie en doorsnee ideeën, maar met groente uit de moestuin, fruit uit de boomgaard en eieren en vlees van onze kippen en eenden. Het buitenleven op het platteland gaat niet over rozen, maar wat geeft het een voldoening om je met elkaar in te zetten voor een prachtig stukje groen, je eigen boontjes te doppen en de natuur van zo dichtbij mee te maken. 

30+

Fruitbomen en -hagen

40+

Boerderijdieren

50+

Moestuinbakken en kassen

250+

Kilo's vers groente en fruit

Moestuin

Met 600m2 moestuin is één ding zeker: vervelen doe je hier nooit. Integendeel, naast onze fulltime baan hebben we er een flinke dagtaak bij. Na een lange werkdag de moestuin induiken om groenten te oogsten, fruitboompjes te snoeien of onkruid te verwijderen is business as usual. Want ja, groen groeit door en als je daar de vruchten van wilt plukken, moet je aan de slag. Het principe is zo simpel. Wij zorgen voor de moestuin, de moestuin zorgt voor ons! Op zoek naar tips en tricks of gedeelde leed of plezier over moestuinieren, lees dan meer op onze moestuin blog. Of ga naar ons moestuin project als je weten hoe de moestuin is opgezet en een verwaarloosd stuk grond is omgetoverd tot een mini-voedselbos

Boomgaard

De boomgaard maakt ons authentieke erf compleet en is eigenlijk wel ons oogappeltje. Naast de oogst van appels, kersen, druiven, pruimen en bessen krijgen we veel bezoek van mussen, roodborsten, vinken, lijsters, koolmezen, pimpelmezen, winterkoninkjes, merels en spechten. En de drie leuke kroelkipjes zijn onze natuurlijke onkruidverdelgers en houden samen met de vogels de boomgaard vrij van ongewervelde insecten en larven. 

Beestenbende

Onze Perkouwse erf wordt door kinderen in de buurt de kinderboerderij genoemd. En misschien zit daar ook wel een kern van waarheid in. Met onze 20-tal zeldzame kraaikop kippen, vijf kalkoenen, drie knorrige hangbuikzwijnen, eenden, zebravinken, kwartels en onze twee tijgers is het een echte beestenboel. En dan nog niet gesproken over de ransuilen aan huis, de ijsvogel die de lente hier doorbrengt en de overvloed aan kleine natuur die je hier aantreft, zoals vlinders, wormen, bijen, spinnen, muggen en vliegen. Ben jij benieuwd naar onze beestenbende en wil je meer weten over verzorging, voeding en bijzondere avonturen?

Kijkje in ons dagelijks leven?

Vogeltaart maken voor meer vogels in je tuin
Maria Speksnijder - van Buuren | 23 januari 2021
Een vogeltaart is leuk én makkelijk om te maken, een juweeltje in je tuin en een feestje voor de tuinvogels. Fijne bijkomstigheid is dat er vrijwel niets mis kan gaan. Hierbij ons stappenplan met foto’s voor de niet-zo-creatieve doe-het-zelver
Nooit meer koud met wilgenhout
Mark van Buuren | 22 november 2020
Wilgenhout heeft niet de beste reputatie als brandhout. Door de veronderstelde lange droogtijd en relatief lage energieopbrengst per kilo wordt het hout vaak gekwalificeerd als slecht haardhout. Lees onze ervaring.
Beestenbende
Mark van Buuren | 17 november 2020
We hebben weinig op met Darwin's visie op deze wereld, maar het 'Survival of the fittest' is hier dagelijkse realiteit. Voor de meeste dieren die je hier ziet geldt de regel: Eten, of gegeten worden.