Het moge duidelijk zijn: we wonen niet in een gemiddeld rijtjeshuis met een gemiddelde familie en doorsnee ideeën, maar met groente uit de moestuin, fruit uit de boomgaard en eieren en vlees van onze kippen en eenden. Het buitenleven op het platteland gaat niet over rozen, maar wat geeft het een voldoening om je met elkaar in te zetten voor een prachtig stukje groen, je eigen boontjes te doppen en de natuur van zo dichtbij mee te maken. 

30+

Fruitbomen en -hagen

40+

Boerderijdieren

50+

Moestuinbakken en kassen

250+

Kilo's vers groente en fruit

Moestuin

Met 600m2 moestuin is één ding zeker: vervelen doe je hier nooit. Integendeel, naast onze fulltime baan hebben we er een flinke dagtaak bij. Na een lange werkdag de moestuin induiken om groenten te oogsten, fruitboompjes te snoeien of onkruid te verwijderen is business as usual. Want ja, groen groeit door en als je daar de vruchten van wilt plukken, moet je aan de slag. Het principe is zo simpel. Wij zorgen voor de moestuin, de moestuin zorgt voor ons! Op zoek naar tips en tricks of gedeelde leed of plezier over moestuinieren, lees dan meer op onze moestuin blog. Of ga naar ons moestuin project als je weten hoe de moestuin is opgezet en een verwaarloosd stuk grond is omgetoverd tot een mini-voedselbos

Boomgaard

De boomgaard maakt ons authentieke erf compleet en is eigenlijk wel ons oogappeltje. Naast de oogst van appels, kersen, druiven, pruimen en bessen krijgen we veel bezoek van mussen, roodborsten, vinken, lijsters, koolmezen, pimpelmezen, winterkoninkjes, merels en spechten. En de drie leuke kroelkipjes zijn onze natuurlijke onkruidverdelgers en houden samen met de vogels de boomgaard vrij van ongewervelde insecten en larven. 

Beestenbende

Onze Perkouwse erf wordt door kinderen in de buurt de kinderboerderij genoemd. En misschien zit daar ook wel een kern van waarheid in. Met onze 20-tal zeldzame kraaikop kippen, vijf kalkoenen, drie knorrige hangbuikzwijnen, eenden, zebravinken, kwartels en onze twee tijgers is het een echte beestenboel. En dan nog niet gesproken over de ransuilen aan huis, de ijsvogel die de lente hier doorbrengt en de overvloed aan kleine natuur die je hier aantreft, zoals vlinders, wormen, bijen, spinnen, muggen en vliegen. Ben jij benieuwd naar onze beestenbende en wil je meer weten over verzorging, voeding en bijzondere avonturen?

Een kip slachten: van A tot Z
Maria - | 23 mei 2022
We doen het graag zelf. Kippen houden, kuikens grootbrengen en kippen slachten om vervolgens eigengemaakte kippensoep te maken. In deze blog nemen we je mee in de stappen van slachten van een kip.
Wat er te vertellen valt over parelhoenders
Maria - | 22 mei 2022
Parelhoenders - ook wel stipkippen genoemd (echt een véél leuker woord) - zijn fantastische hoenderachtige vogels om te houden. In de loop van de tijd zijn wij van ze gaan houden en ontdekten we iets meer over deze interessante beestjes.
Kruidenspiraal aanleggen
Maria - | 22 mei 2022
In het ontwerp van onze inheemse, natuurlijke voortuin stond een prachtige kruidenspiraal ingetekend. In deze blog laten we zien hoe een ontwerp werd gerealiseerd.