Het moge duidelijk zijn: we wonen niet in een gemiddeld rijtjeshuis met een gemiddelde familie en doorsnee ideeën, maar met groente uit de moestuin, fruit uit de boomgaard en eieren en vlees van onze kippen en eenden. Het buitenleven op het platteland gaat niet over rozen, maar wat geeft het een voldoening om je met elkaar in te zetten voor een prachtig stukje groen, je eigen boontjes te doppen en de natuur van zo dichtbij mee te maken. 

30+

Fruitbomen en -hagen

40+

Boerderijdieren

50+

Moestuinbakken en kassen

250+

Kilo's vers groente en fruit

Moestuin

Met 600m2 moestuin is één ding zeker: vervelen doe je hier nooit. Integendeel, naast onze fulltime baan hebben we er een flinke dagtaak bij. Na een lange werkdag de moestuin induiken om groenten te oogsten, fruitboompjes te snoeien of onkruid te verwijderen is business as usual. Want ja, groen groeit door en als je daar de vruchten van wilt plukken, moet je aan de slag. Het principe is zo simpel. Wij zorgen voor de moestuin, de moestuin zorgt voor ons! Op zoek naar tips en tricks of gedeelde leed of plezier over moestuinieren, lees dan meer op onze moestuin blog. Of ga naar ons moestuin project als je weten hoe de moestuin is opgezet en een verwaarloosd stuk grond is omgetoverd tot een mini-voedselbos

Boomgaard

De boomgaard maakt ons authentieke erf compleet en is eigenlijk wel ons oogappeltje. Naast de oogst van appels, kersen, druiven, pruimen en bessen krijgen we veel bezoek van mussen, roodborsten, vinken, lijsters, koolmezen, pimpelmezen, winterkoninkjes, merels en spechten. En de drie leuke kroelkipjes zijn onze natuurlijke onkruidverdelgers en houden samen met de vogels de boomgaard vrij van ongewervelde insecten en larven. 

Beestenbende

Onze Perkouwse erf wordt door kinderen in de buurt de kinderboerderij genoemd. En misschien zit daar ook wel een kern van waarheid in. Met onze 20-tal zeldzame kraaikop kippen, vijf kalkoenen, drie knorrige hangbuikzwijnen, eenden, zebravinken, kwartels en onze twee tijgers is het een echte beestenboel. En dan nog niet gesproken over de ransuilen aan huis, de ijsvogel die de lente hier doorbrengt en de overvloed aan kleine natuur die je hier aantreft, zoals vlinders, wormen, bijen, spinnen, muggen en vliegen. Ben jij benieuwd naar onze beestenbende en wil je meer weten over verzorging, voeding en bijzondere avonturen?

Natuurlijk de veenmol te lijf
Maria - | 11 januari 2022
De veenmol doet zijn naam eer aan in Berkenwoude. Hij vertoeft graag in het veen en graaft zich door die heerlijke, vochtige bodem heen. Hoewel hij schijnt te houden van larven en rupsen, vreet hij zich in onze moestuin vooral door het wortelgestel van de bonen heen. Maar wat dan?
DIY de tuinvogels voeren
Maria - | 07 januari 2022
Met honderden vierkante meters erf, moet je beetje creatief worden als je niet aan elke boom een vetbol wilt hangen. In deze blog vind je ons overzicht van diverse DIY vogelvoerdercreaties. Uit eigen ervaring kunnen we vertellen dat dit succesvolle lokkers zijn voor tuinvogels.
Gevulde sinaasappels, gevulde vogelbuikjes
Maria - | 07 januari 2022
De supermarktschappen liggen vol met vogelvoerslingers, voerderhangers en pindakaaspothouders om de vogels bij te voeren in de winter. Toch vinden wij niets leukers dan zelf met diverse zaden aan de slag te gaan en DIY vogelvoercreaties te maken. In deze blog gaan we aan de slag met sinaasappel.