Ei en gerei

  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1/2 tl zout
  • 1 el wittewijnazijn
  • 250 zonnebloemolie (maar maisolie of arachide olie kan ook)
  • 25 ml extra vierge olie

Splits het ei

(h)eitje van een karweitje.

Voeg de zonnebloemolie toe

Schenk de zonnebloemolie druppelsgewijs bij en blijf roeren met een garde. Belangrijk: houd je schenktempo laag en blijf roeren.

Voeg de olijfolie toe

Schenk de olijfolie druppelsgewijs bij en blijf roeren met een garde. Belangrijk: houd je schenktempo laag en blijf roeren.

Bijna klaar

Roer tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt.

Op smaak brengen

Breng op smaak met peper, (eventueel) wat zout, extra azijn of citroensap. Ik breng ze zelf het liefste op smaak met frietjes of gebakken aardappels.

Kijkje in ons dagelijks leven?