• Mark

    Prototype van het renaissance-ideaal

Mark is getrouwd met Hellen en heeft zes prachtige kinderen en een groeiend aantal schoon- en kleinkinderen. Geboren in 1968, opgegroeid in Capelle aan den IJssel. Na afronding van het VWO het bedrijfsleven ingestapt en zijn passie voor werk en ondernemen gecombineerd met een onverzadigbare leergierigheid. Volgens anderen geboren met een digitaal gen, waardoor digitale innovatie en het integreren van technologie, marketing en communicatie een vanzelfsprekendheid is.

Verder: gedreven en pragmatisch, onrustig met tijd voor alles, conflictmijder maar niet risicomijdend, levensgenieter met besef van tijdelijkheid. En een tekort aan slaap, want er is zoveel interessants te doen! Op zoek naar transities in de samenleving in de meest brede zin: monetair en economisch, agro en food, care en cure, energie en water, milieu en klimaat, onderwijs en arbeid, singulariteit en technologie. En naast het geven van strategisch en online advies aan tenminste 50 van de grootste werkgevers, geeft hij als partner en managing director leiding aan Maximum Alliances, een toonaangevend arbeidsmarkt communicatie advies bureau in Nederland en sinds oktober 2019 onderdeel van TMP Worldwide.

Mark kan beschouwd worden als het prototype van het renaissance-ideaal van de homo universalis. Een genie, een alleskunner, een herboren Einstein. Zijn brede interesses op het gebied van politiek, historie, muziek, kunst, wiskunde, IT, duurzaamheid, technologie, energie en economie komen voort vanuit zijn bodemloze denktank. Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd. Dat is zijn levensmotto.

Samen met zijn gezin zijn de altruïstische dromen werkelijkheid gemaakt. Grensoverschrijdend gul heeft hij alles op alles gezet voor de toekomst van zijn kroost. Alle beschikbare tijd, geld én energie geïnvesteerd in zijn kinderen om het Perkouwse boerengat om te toveren tot een ‘duurzaam kasteel’.

De gezichten achter Kijkje bij de Buuren