• Maria

    Onze huismus

Maria is getrouwd met Harm en samen hebben ze drie kinderen. Ze is orthopedagoog en werkt als behandelaar kinder- en jeugdGGZ. Maria is de duurzaamheidsfanaat ten top.

Naaien, haken, bakken, koken, tuinieren, fotograferen, stekken. Als Maria maar lekker thuis der gangetje kan gaan, dan is ze in haar element. Maria is onze huismus, maar niet de traditionele in haar soort. Op het gemak een koffietje drinken zit er niet in door haar grote gebrek aan zitvlees. Zou dat komen omdat ze zelden vlees eet? Wie weet.

Duurzaamheid staat bij haar hoog in het vaandel. Less waste? Liever no waste! Net als effectiviteit: tijd moet efficiënt en effectief besteed worden, en het liefst in een dubbel tempo. Naaien terwijl je kookprogramma's kijkt, telefoneren, bakken en de kids nauwlettend in de gaten houden. Dan vraag je je natuurlijk af, sport ze dan zelfs multitaskend? Tja, er is veel wat Maria kan en doet, maar sporten doet ze niet goed. Fietsen, hardlopen, zwemmen, balsport, dat is niet voor haar weggelegd. Haar gezonde portie beweging haalt ze wel met het moestuinieren en met haar loopjes van kringloop naar kringloop. Benieuwd naar al haar levenswijsheden? Kijk verder op onze blogpagina.

De gezichten achter Kijkje bij de Buuren