Houd je van food? Dan zit je hier goed. Wij houden namelijk ook van eten en het liefst zo lokaal, vers en biologisch mogelijk. Op smaak gemaakt zonder pakjes en zakjes. De eigen boontjes doppen vinden we lekkerder dan kant-en-klare pizza in de oven stoppen.

Inmaken, invriezen en wecken

In het hoogseizoen groeit alles als kool. Het wordt een regelrechte topsport als we alles direct van de bodem consumeren; dat wordt de hele dag op slablaadjes kauwen, op worteltjes knabbelen en bieten eten (bietenpies for real). Om goed gebruik te maken van de overschotten zijn we in de warme seizoenen druk met inmaken, drogen, wecken en invriezen. Het fornuis draait overuren (en wij ook). Nieuwsgierig hoe wij te werk gaan?

Recepten

“Wat de boer niet kent, is niet wat hij eet”, is niet aan ons besteedt. Wat betreft eten en drinken zijn we echte bourgondiërs, als het maar lekker en lekker veel is. En ‘t liefst is alles bereid met de eigen hand. We eten niets met lange tanden, want rap met de tanden is rap met de handen. Hakken en bakken, kneden en smeden, koken en roken. Brood en taart bakken en gevarieerd koken met seizoensgebonden ingrediënten doen we graag. Daarbij maat houden in alles en altijd is het hele eieren eten en dat is iets wat wij wel weten. Eten bereiden is en blijft een kunst. Benieuwd wat wij je voorschotelen?

Ons maal halen we lokaal

Lokaler dan voedsel van eigen bodem kan niet. We hebben eieren van kippen, groenten en fruit uit de moestuin en vlees van ons gevogelte. Helaas niet voldoende om het jaar rond de buikjes te vullen. We proberen ons voedsel zoveel mogelijk uit de buurt te halen. We hebben wekelijks een uitstapje naar de boer voor zuivel en vlees en veel van onze andere boodschappen halen we bij Rechtstreex; vers seizoensgebonden voedsel direct bij lokale boeren en makers vandaan. Meer weten?

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Drie etmalen zonder 'gas, licht en water'
Mark - | 05 januari 2024
We zijn de uitdaging aangegaan: met 14 personen drie dagen geen gebruik maken van nutsvoorzieningen, midden in de winter op de donkerste dagen van het jaar. Geen elektriciteit van het grid, geen water van het drinkwaterbedrijf en geen gas voor een CV-ketel.
Een duurzame feestdag: van geen tot groene cadeautjes
Maria - | 06 augustus 2023
In de blogreeks: duurzame feestdagen. We gaan van start met duurzaam cadeautjes geven. Als gever heb je enkel een beetje creativiteit, eigenheid en liefde nodig om de ontvanger een blij mens te maken. In deze blog geven we je wat groene adviezen.