Houd je van food? Dan zit je hier goed. Wij houden namelijk ook van eten en het liefst zo lokaal, vers en biologisch mogelijk. Op smaak gemaakt zonder pakjes en zakjes. De eigen boontjes doppen vinden we lekkerder dan kant-en-klare pizza in de oven stoppen.

Inmaken, invriezen en wecken

In het hoogseizoen groeit alles als kool. Het wordt een regelrechte topsport als we alles direct van de bodem consumeren; dat wordt de hele dag op slablaadjes kauwen, op worteltjes knabbelen en bieten eten (bietenpies for real). Om goed gebruik te maken van de overschotten zijn we in de warme seizoenen druk met inmaken, drogen, wecken en invriezen. Het fornuis draait overuren (en wij ook). Nieuwsgierig hoe wij te werk gaan?

Recepten

“Wat de boer niet kent, is niet wat hij eet”, is niet aan ons besteedt. Wat betreft eten en drinken zijn we echte bourgondiërs, als het maar lekker en lekker veel is. En ‘t liefst is alles bereid met de eigen hand. We eten niets met lange tanden, want rap met de tanden is rap met de handen. Hakken en bakken, kneden en smeden, koken en roken. Brood en taart bakken en gevarieerd koken met seizoensgebonden ingrediënten doen we graag. Daarbij maat houden in alles en altijd is het hele eieren eten en dat is iets wat wij wel weten. Eten bereiden is en blijft een kunst. Benieuwd wat wij je voorschotelen?

Ons maal halen we lokaal

Lokaler dan voedsel van eigen bodem kan niet. We hebben eieren van kippen, groenten en fruit uit de moestuin en vlees van ons gevogelte. Helaas niet voldoende om het jaar rond de buikjes te vullen. We proberen ons voedsel zoveel mogelijk uit de buurt te halen. We hebben wekelijks een uitstapje naar de boer voor zuivel en vlees en veel van onze andere boodschappen halen we bij Rechtstreex; vers seizoensgebonden voedsel direct bij lokale boeren en makers vandaan. Meer weten?

Kijkje in ons dagelijks leven?

Opgroeien in en met de natuur
Judith van Rijn - van Buuren | 02 september 2020
Ken jij het nog? Bloemenkransen vlechten, klimmen in bomen, hutje bouwen, bootje varen, fikkie stoken en heksensoep maken met bladeren en andere plantresten. Het meemaken, het ervaren, het doormaken. Die magische momenten in een kinderjeugd zijn niet alleen onvergetelijk, maar geven ook bagage mee voor wat de rest van het leven geeft (of neemt).
De urgentie van legionella preventie
Mark van Buuren | 27 augustus 2020
Er is weinig bekend over legionella die opgelopen wordt via de installaties van woningen. Maar nu de (gasgestookte) hoge temperatuur installaties op z'n retour zijn, en veel warmtepompen het water niet warmer maken dan 45-55 graden neemt het risico op legionella toe. Hoe hebben wij dat aangepakt?
Kat en muis
Siebe van Rijn | 17 augustus 2020
Het muist al wat van katten komt. Ofwel: de kat volgt zijn karakter. Ondanks haar tengere kattenlijfje, verorbert deze jager dagelijks meerdere muizen. Krijg je ook al trek?