Houd je van food? Dan zit je hier goed. Wij houden namelijk ook van eten en het liefst zo lokaal, vers en biologisch mogelijk. Op smaak gemaakt zonder pakjes en zakjes. De eigen boontjes doppen vinden we lekkerder dan kant-en-klare pizza in de oven stoppen.

Inmaken, invriezen en wecken

In het hoogseizoen groeit alles als kool. Het wordt een regelrechte topsport als we alles direct van de bodem consumeren; dat wordt de hele dag op slablaadjes kauwen, op worteltjes knabbelen en bieten eten (bietenpies for real). Om goed gebruik te maken van de overschotten zijn we in de warme seizoenen druk met inmaken, drogen, wecken en invriezen. Het fornuis draait overuren (en wij ook). Nieuwsgierig hoe wij te werk gaan?

Recepten

“Wat de boer niet kent, is niet wat hij eet”, is niet aan ons besteedt. Wat betreft eten en drinken zijn we echte bourgondiërs, als het maar lekker en lekker veel is. En ‘t liefst is alles bereid met de eigen hand. We eten niets met lange tanden, want rap met de tanden is rap met de handen. Hakken en bakken, kneden en smeden, koken en roken. Brood en taart bakken en gevarieerd koken met seizoensgebonden ingrediënten doen we graag. Daarbij maat houden in alles en altijd is het hele eieren eten en dat is iets wat wij wel weten. Eten bereiden is en blijft een kunst. Benieuwd wat wij je voorschotelen?

Ons maal halen we lokaal

Lokaler dan voedsel van eigen bodem kan niet. We hebben eieren van kippen, groenten en fruit uit de moestuin en vlees van ons gevogelte. Helaas niet voldoende om het jaar rond de buikjes te vullen. We proberen ons voedsel zoveel mogelijk uit de buurt te halen. We hebben wekelijks een uitstapje naar de boer voor zuivel en vlees en veel van onze andere boodschappen halen we bij Rechtstreex; vers seizoensgebonden voedsel direct bij lokale boeren en makers vandaan. Meer weten?

Kijkje in ons dagelijks leven?

Een duurzame feestdag: van geen tot groene cadeautjes
Maria - | 06 augustus 2023
In de blogreeks: duurzame feestdagen. We gaan van start met duurzaam cadeautjes geven. Als gever heb je enkel een beetje creativiteit, eigenheid en liefde nodig om de ontvanger een blij mens te maken. In deze blog geven we je wat groene adviezen.
Hiken in nationaal park Alpi Marittime
Maria - | 31 juli 2023
Het begon met een spontaan idee om na een tiental jaren weer eens de rugzak af te stoffen en te gaan doen waar we eens - lang geleden voor we kinderen hadden - zo blij van werden: hiken. Wie ons kent, weet dat een idee als vanzelfsprekend wordt uitgevoerd. Lees het hele avontuur hier.
De tentipi: een review over dé tent onder de tipi's
Maria - | 15 april 2023
Sinds jaar en dag slapen we in de tentipi. Inmiddels kennen we die tent van binnen en van buiten, letterlijk. Jarenlang prijkten we op de hoofdpagina van de IJslandse VVV poserend voor de tipi trekkend als gezin door dat onherbergzame land. Tijd voor een review.