Houd je van food? Dan zit je hier goed. Wij houden namelijk ook van eten en het liefst zo lokaal, vers en biologisch mogelijk. Op smaak gemaakt zonder pakjes en zakjes. De eigen boontjes doppen vinden we lekkerder dan kant-en-klare pizza in de oven stoppen.

Inmaken, invriezen en wecken

In het hoogseizoen groeit alles als kool. Het wordt een regelrechte topsport als we alles direct van de bodem consumeren; dat wordt de hele dag op slablaadjes kauwen, op worteltjes knabbelen en bieten eten (bietenpies for real). Om goed gebruik te maken van de overschotten zijn we in de warme seizoenen druk met inmaken, drogen, wecken en invriezen. Het fornuis draait overuren (en wij ook). Nieuwsgierig hoe wij te werk gaan?

Recepten

“Wat de boer niet kent, is niet wat hij eet”, is niet aan ons besteedt. Wat betreft eten en drinken zijn we echte bourgondiërs, als het maar lekker en lekker veel is. En ‘t liefst is alles bereid met de eigen hand. We eten niets met lange tanden, want rap met de tanden is rap met de handen. Hakken en bakken, kneden en smeden, koken en roken. Brood en taart bakken en gevarieerd koken met seizoensgebonden ingrediënten doen we graag. Daarbij maat houden in alles en altijd is het hele eieren eten en dat is iets wat wij wel weten. Eten bereiden is en blijft een kunst. Benieuwd wat wij je voorschotelen?

Ons maal halen we lokaal

Lokaler dan voedsel van eigen bodem kan niet. We hebben eieren van kippen, groenten en fruit uit de moestuin en vlees van ons gevogelte. Helaas niet voldoende om het jaar rond de buikjes te vullen. We proberen ons voedsel zoveel mogelijk uit de buurt te halen. We hebben wekelijks een uitstapje naar de boer voor zuivel en vlees en veel van onze andere boodschappen halen we bij Rechtstreex; vers seizoensgebonden voedsel direct bij lokale boeren en makers vandaan. Meer weten?

Kijkje in ons dagelijks leven?

victron
Zelfvoorzienend met zon en accu
Mark van Buuren | 15 februari 2021
Je huis zonder lichtnet aansluiting. 365 dagen per jaar stroom van je eigen dak. Drie seizoenen in een overvloed, en drie donkere maanden wat soberder. Ongelimiteerd auto rijden zonder tankpas. En gewoon weer een gloeilamp als je dat mooier vindt.
Vogeltaart maken voor meer vogels in je tuin
Maria Speksnijder - van Buuren | 23 januari 2021
Een vogeltaart is leuk én makkelijk om te maken, een juweeltje in je tuin en een feestje voor de tuinvogels. Fijne bijkomstigheid is dat er vrijwel niets mis kan gaan. Hierbij ons stappenplan met foto’s voor de niet-zo-creatieve doe-het-zelver
BAM: Beter spelen, Anders spelen, Meer spelen.
Maria Speksnijder - van Buuren | 24 december 2020
Als we de reclames mogen geloven, zijn kinderen een stuk gelukkiger met nieuw, meer en duurder speelgoed. Als we om ons heen kijken, zien we dat kinderen cadeau(tje)s krijgen na een prik, een zwemdiploma, de avondvierdaagse, met sinterklaas, met kerst en op hun verjaardag. Het feest kan niet op en speelgoed is top. Maar is nieuw leuker, meer beter en duurder stoerder?