• De blog van de Buuren

    Alles over verduurzaming, erfdelen, moestuinieren en meer

AED. Daar red je levens mee

Mark van Buuren | 29 juli 2020

Vrijwel iedereen heeft een opstalverzekering, terwijl de kans op een hartstilstand veel groter is dan het afbranden van je woning. Het laatste kost alleen je huis, het eerste je leven. Business case is snel gemaakt: wij regelen een AED bij de entree. Snel bereikbaar voor ons en de buurt.

Compostbakken maken

Judith van Rijn - van Buuren | 15 juli 2020

Compost is de basisbemesting voor onze moestuin. We gebruiken hiervoor compostbakken die Harm op een zaterdagmiddag in elkaar heeft getimmerd. Met een doordachte schets, mooi steigerhout en goed gereedschap stond het resultaat binnen een aantal uren in de tuin: robuuste compostbakken met een natuurlijke look.

Kweektunnel maken

Judith van Rijn - van Buuren | 11 juli 2020

Met een kweektunnel valt er meer uit de bodem te halen! De klusgrage do-it-yourselfer onder ons hebben hun knappe koppen bij elkaar gestoken en een prachtontwerp gemaakt. Het resultaat? Een kruisbestuiving van een tunnel en losse bak. Hier plukken we elke dag de vruchten van. Check hier het ontwerp.

Tweedehands kleding kopen, waar halen we het vandaan?

Judith van Rijn - van Buuren | 11 juli 2020

Wij houden ervan om ons leuk te kleden. Dat moet in kleur, in print en het liefst ook nog tweedehands. Is dat zoeken naar een speld in een hooiberg? Zeker niet! We maken gebruik van verschillende tweedehands verkoopmogelijkheden voor de aanschaf van tweedehands kleding. Benieuwd waar we dat vandaan halen?

Voedselverspilling tegengaan is geen verspilde moeite

Judith van Rijn - van Buuren | 05 juli 2020

Het is uitgegroeid tot een groot vraagstuk: voedselverspilling. In 2019 verspilden Nederlanders 34,3 kilo eten per persoon. Wij proberen met elkaar bewuster om te gaan met voedsel. Lees hier wat wij doen om voedselverspilling te verminderen.

Aangebakken pan schoonmaken

Judith van Rijn - van Buuren | 04 juli 2020

Met klein grut om ons heen kan koken een uitdaging zijn. Een klein onoplettend moment, en opeens ruikt het aangebrand… De pan heeft een bruine bodem, en nu? Gelukkig kunnen we de aanbaklaag laten weken met huis-tuin-keuken middelen. In de meeste gevallen werkt dat per-fect. Benieuwd wat wij hieraan doen?