Qua gebruik van verzorgingsproducten maken we soms keuzes die niet mainstream zijn. Kijk dan ook niet vreemd op als we wazig blijven kijken als je ons vraagt naar L’Oreal, Rimmel London en Max Factor. Want wat is dat? Wij zijn bekend met de wasbare luiers van Blümchen, de tweedehandszaken in de uithoeken van onze provincie en natuurlijke verzorgingsproducten.

Wasbare luiers

Na 6 intensieve jaren met poep, babybillen en wasbare strontvangers durven we één ding met stelligheid te zeggen: wasbare luiers gebruiken is echt geen rocket science. Wel heeft de overstap naar wasbaar een kleine verandering in onze levensstijl gevraagd. Het was uitvinden wat bij ons past en bij de kind(eren), Maar al met al, wasbaar heb je echt zo voor mekaar! Wil jij over op wasbare luiers?

Duurzaam kledinggebruik

Kun je ons niet vinden op het erf? Hoogstwaarschijnlijk struinen wij (lees: de vrouwen) tweedehandszaken af op zoek naar kleding, schoenen en accessoires. Maria vind je ook met regelmaat achter de naaimachine; de enige vrouw met een vaste hand en precisie-oog. Zij kan met haar naai-en breiskills zelfs een upcyclinglijn opzetten. En Hellen, de vrouw des huizes, weet alles over het inrichten van een efficiënte garderobe door juist kleurgebruik en slim combineren. Echt waar, het verduurzamen van je kledingkast is kleresimpel. 

Natuurlijke verzorging

De vrouwen die het Perkouwse perceel bewonen zijn niet de meest ijdele troela's. Make-up wordt mondjesmaat opgedaan en dagcrème is als de nacht voor ons. Maar wat wij gebruiken aan verzorgingsproducten hebben we het liefst wel zo natuurlijk mogelijk: van shampoo en deodorant tot mascara en lippenstift. Puur natuur, daar gaan we voor. Het liefst geen chemicaliën, geen synthetische kleur- en geurstoffen, geen parfum. Benieuwd? Wij vertellen je in geuren en kleuren over de natuurlijke producten die wij gebruiken.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Zero waste in de badkamer
Maria - | 11 maart 2022
Het grote less waste feest van de badkamer. Ontdek hoe eenvoudig het is te minimaliseren in jouw badkamer en wegwerpproducten te vervangen door meer duurzame alternatieven.
2021. Een jaar Instagram in vogelvlucht
Mark - | 03 januari 2022
2021. Een jaar Instagram in vogelvlucht. 52 weken in 200 foto's en 100 korte stories.
Ervaring met wasbare luiers van onze poepexperts
Maria - | 03 juli 2020
Struin (st)ront op internet en raak vooral nog meer gedesillusioneerd over wasbare luiers. Althans, dat is onze ervaring na een urenlange zoektocht naar de do’s en don'ts. Spoiler alert: het antwoord ga je niet vinden. Wel delen we graag wat onze ervaringen zijn met het ‘wasbare luier leven’.