• De blog van de Buuren

    Alles over verduurzaming, erfdelen, moestuinieren en meer

Zelf tomatensaus maken

Siebe van Rijn | 16 augustus 2020

Wil jij tomatensaus maken? Dan ben je hier aan het goede adres. In de zomer halen we een rigoureuze hoeveelheid ronde rode vitaminebommetjes uit de moestuin. Om het voor onszelf beheersbaar te houden, maken we liters en liters tomatensaus. Gelukkig is tomatensaus maken geen rocket science. Ontdek hier ons recept!

Pruimentaart van geweckte pruimen

Siebe van Rijn | 30 juli 2020

Vorig jaar (2019) hadden we een fantastisch pruimenjaar. Zó fantastisch dat we daar vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken. Dit jaar hebben we nul pruimen, maar wél geweckte pruimen van vorig jaar die ik goed kan gebruiken voor een heerlijke pruimentaart. Dit is zonder meer de lekkerste pruimentaart die ik ken.

Viervruchtenjam met bessen

Mark van Buuren | 13 juli 2020

Zelf jam maken is appeltje eitje, maar wat als je (bijna) geen fruit meer hebt? Wij maken viervruchtenjam. Dit doen wij als we klein fruit uit de tuin over hebben. Zo gebruiken we de restjes netjes. Mark heeft een mooie jam gemaakt van braam, kruisbes, zwarte bes en rode bes. Ontdek het recept hier.

Rechtstreex: van boer naar bord

Judith van Rijn - van Buuren | 12 juli 2020

Lokaal, transparant en sociaal, termen die hedendaags weinig van toepassing zijn op onze voedselketen. Voor ons reden om meer lokaal boodschappen te doen. Het initiatief Rechtstreex biedt ons uitkomst. Zuivel, groenten, fruit en aardappels komen allemaal uit de buurt. Meer weten? Ontdek het hier.

Industriekip of huiskip: het kip en ei verhaal

Judith van Rijn - van Buuren | 05 juli 2020

Wij kiezen bewust voor het houden van kippen. Gewoonweg omdat we geen vlees of ei willen vanuit de massaproductie-industrie. Onze troeteldieren krijgen geen soja of vismeel, maar goed kippenvoer en resten eten. Bovendien hebben ze een binnen- en buitenhok. Benieuwd naar onze boerderijkippen?

Voedselverspilling tegengaan is geen verspilde moeite

Judith van Rijn - van Buuren | 05 juli 2020

Het is uitgegroeid tot een groot vraagstuk: voedselverspilling. In 2019 verspilden Nederlanders 34,3 kilo eten per persoon. Wij proberen met elkaar bewuster om te gaan met voedsel. Lees hier wat wij doen om voedselverspilling te verminderen.