• De blog van de Buuren

    Alles over verduurzaming, erfdelen, moestuinieren en meer

Onze kippensoep: van kip op het erf tot soep in je bord

Maria - | 05 mei 2022

Oma's kippensoep is het lekkerst, maar niet in huize van Buuren. Noem het ouderwetse kippensoep en dan komen we weer in de buurt. We delen graag ons soeprecept met ├ęchte kip (zo'n kip die hier heeft rondgescharreld en een leven heeft gehad waar het aantal beter leven sterren niet tegenop kan).

Onze siroop van paardebloem

Maria - | 05 mei 2022

De laatste zondag van april is het 'dag van de paardenbloem'. Geheel terecht dat dit wonderlijke plantje een eigen dag heeft, want - zoals die commercial van de radio zegt - wie maar lang genoeg gewoon blijft, wordt vanzelf bijzonder. In deze blog ons recept voor paardenbloemenlimonade.

Wildplukken in het vroege voorjaar

Maria - | 01 maart 2022

Wildplukken kan het hele jaar door, ook in het vroege voorjaar als alles nog kaal lijkt. Als je goed kijkt, is er op elk moment van het jaar eetbaars te ontdekken. In deze blog: wildplukken in het vroege voorjaar in de polders van de Krimpenerwaard.

Van vlierbloesem tot bloemige limonade

Maria - | 05 januari 2022

Als de lente zijn beste tijd heeft gehad en de zomer om de hoek komt kijken, viert de vlier zijn hoogtijdagen. De parfumachtige, lichtzoete vlierbloesem riekt je tegemoet op die eerste zonnige dagen. Tijd om op pad te gaan om de stuifmeelrijkste, witte schermen tot zachte limonade te toveren.

Brood op de plank met panasonic

Maria - | 11 januari 2022

Meesterbakker worden in eigen huis vereist in deze tijd weinig meer dan eigenaar te zijn van de beste broodbakmachine van het land: de panasonic. In deze blog vertellen waarom deze machine broodnodig is voor jouw keukenuitzet en je in een handomdraai vers brood op de plank hebt.

Van grof naar fijn: pesto van winterpostelein

Maria - | 06 januari 2022

Winterpostelein doet zijn naam recht aan. Het is een echt winterse superfood boordevol vitamine C die weinig eisen aan zich stelt zowel in de zaaiperiode als in de oogsttijd. Bij een gebrek aan rucola en basilicum wenden wij ons tot een pesto van winterpostelein.