• Gevulde sinaasappels, gevulde vogelbuikjes

    Maria - | 07 januari 2022

    DIY vogels bijvoeren in de tuin

Laten we voorop stellen dat een tuin met inheemse bloemen, struiken, hagen, heggen en als het kan nog wat bomen een oase zijn voor vogels. Hier vinden ze voedsel maar ook bescherming en beschutting. Ons eerste advies is dus ook, wanneer je meer biodiversiteit wilt in je tuin, de tegels eruit te halen en te vervangen door inheems groens. Is je tuin al perfect (of nog niet), en wil je meer vogels in de tuin zien, dan helpt het (zeker in de winter) om bij te voeren. Wij gingen aan de slag met gevulde sinaasappel. Aantrekkelijk voor het oog, maar ook aantrekkelijk voor de tuinvogels. Bovendien is het een heerlijke kinderactiviteit op die druilerige, koude winterdagen onder het genot van een warme kop verse gember-sinaasappelthee.

1.

Laat het frituurvet langzaam smelten.

2.

Pers de sinaasappelhelften uit.

3

Maak het touwtje vast aan de sinaasappel op 3 of 4 punten.

4

Vul de sinaasappel met vogelvoer.

5

Voeg het gesmolten frituurvet toe en laat uitharden in de koelkast.

6

Smeer vogelpindakaas op de bovenkant.

7

Druk wat vogelvoer ter afwerking in de pindakaas.

8

Hang op een mooie plek.

9

Wacht op de vogeltjes.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Herfst in de moestuin: bezigheden in november
Maria - | 30 oktober 2022
Een moestuinseizoen stopt nooit. Het jaarrond zijn er werkzaamheden en is er te oogsten. Toch wordt wel gezegd dat zo tegen het eind van het jaar het moestuinseizoen op z'n eind loopt. In deze blog de werkzaamheden in de moestuin in november.
Biggen houden: wat we ontdekten over biggen
Maria - | 18 september 2022
Op het einde van de zomer verwelkomden we vier schattige,bruine biggen. Wie dieren houdt, ontdekt dat er altijd te leren valt. Nog geen 3 weken later zijn we heel wat biggenavonturen rijker en delen we jullie graag onze nieuwe kennis over biggen.
Een kip slachten: van A tot Z
Maria - | 23 mei 2022
We doen het graag zelf. Kippen houden, kuikens grootbrengen en kippen slachten om vervolgens eigengemaakte kippensoep te maken. In deze blog nemen we je mee in de stappen van slachten van een kip.
Wat er te vertellen valt over parelhoenders
Maria - | 22 mei 2022
Parelhoenders - ook wel stipkippen genoemd (echt een véél leuker woord) - zijn fantastische hoenderachtige vogels om te houden. In de loop van de tijd zijn wij van ze gaan houden en ontdekten we iets meer over deze interessante beestjes.