• Upcycle oude dakpannen

    Maria - | 22 mei 2022

    5 manieren

Borderrand

Zowel verticaal als horizontaal geven oude dakpannen een charmant effect, in ieder geval charmanter dan flexibele kunststof randen. Wij gebruikten deze borderranden voor onze kruidensleutel.

Insectenhotel

We maakten een DIY insectenhotel die tegelijkertijd als takkenwal diende. De onderste laag bestaat uit gestapelde dakpannen en tussen de twee bovenste dakpannen hebben we klei en repack gemetseld - daar zijn de metselbuien dol op!

Vijverschuilplekjes

Onze recent aangelegde vijver met massa's inheemse zone 1, 2, 3 en 4 planten moeten gaan dienen als toevluchtsoord voor amfibieën. De schuilplekjes zijn vast klaar. Nu nog geduld!

 

Een nieuw dakje

Je kunt ze natuurlijk ook gewoon gebruiken waar ze voor bedoeld zijn, maar dan op een ander bouwsel. Bijvoorbeeld een houtoverkapping, insectenhotel, kippenhok of op een verrijdbaar kraampje voor aan de weg. Verweerde dakpannen geven net dat extra.

Gestapeld

Gewoon. Op de grond. Dat klinkt gek, maar zo verweerd en de natuur z'n gang laten gaan brengt over het algemeen leven. Insecten vinden er zich wel hun weg en het ligt jou niet in de weg.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Een duurzame feestdag: van geen tot groene cadeautjes
Maria - | 06 augustus 2023
In de blogreeks: duurzame feestdagen. We gaan van start met duurzaam cadeautjes geven. Als gever heb je enkel een beetje creativiteit, eigenheid en liefde nodig om de ontvanger een blij mens te maken. In deze blog geven we je wat groene adviezen.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Herfst in de moestuin: bezigheden in november
Maria - | 30 oktober 2022
Een moestuinseizoen stopt nooit. Het jaarrond zijn er werkzaamheden en is er te oogsten. Toch wordt wel gezegd dat zo tegen het eind van het jaar het moestuinseizoen op z'n eind loopt. In deze blog de werkzaamheden in de moestuin in november.
Biggen houden: wat we ontdekten over biggen
Maria - | 18 september 2022
Op het einde van de zomer verwelkomden we vier schattige,bruine biggen. Wie dieren houdt, ontdekt dat er altijd te leren valt. Nog geen 3 weken later zijn we heel wat biggenavonturen rijker en delen we jullie graag onze nieuwe kennis over biggen.
Een kip slachten: van A tot Z
Maria - | 23 mei 2022
We doen het graag zelf. Kippen houden, kuikens grootbrengen en kippen slachten om vervolgens eigengemaakte kippensoep te maken. In deze blog nemen we je mee in de stappen van slachten van een kip.
Wat er te vertellen valt over parelhoenders
Maria - | 22 mei 2022
Parelhoenders - ook wel stipkippen genoemd (echt een véél leuker woord) - zijn fantastische hoenderachtige vogels om te houden. In de loop van de tijd zijn wij van ze gaan houden en ontdekten we iets meer over deze interessante beestjes.