• Pindaslinger maken

    Maria - | 03 januari 2022

    kind blij, vogel blij

De winter is het perfecte seizoen om vogels te spotten. Op zoek naar voedsel als de voorraad wat kariger wordt, doet veel vogels naar tuinen trekken. Door het maken van een pindaslinger maak je jouw tuin nog aantrekkelijker voor vogels (en voor jezelf omdat je wat te kijken hebt). Bovendien is het een heerlijke winterse activiteit om onder het genot van een warme kop chocolademelk met een toef slagroom samen met de kinderen te ondernemen. Zoals je ons kent: buiten aan de picknicktafel.

Benodigdheden

  • Doppinda's
  • Grote stopnaald
  • Draad
  • Houten plankje
  • Spijker

Een goede voorbereiding, is het halve werk

Een pindaslinger maken is kinderlijk eenvoudig en vraagt enkel wat voorbereiding van de ouder. De man des huizes heeft na een aantal prikincidenten met het rijgen van de pinda's aan de naald de spijker op zijn kop geslagen: een spijker door een plankje hout. Dit fantastische hulpmiddel gaat je een halve doos pleisters besparen.

Pindaslinger maken: peanuts!

Vanaf nu is het kinderwerk. Doe de kinderen een keer voor hoe je de spijker veilig door de pinda heen drukt, zo ontstaat er een klein gaatje in de pinda. Vervolgens kan je de pinda aan de naald en draad rijgen. Je kunt de pindaslinger zo lang maken als je wilt. Zoek een mooi plekje in de tuin voor de pindaslinger en dan is het wachten tot de eerste vogels komen snoepen.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Een kip slachten: van A tot Z
Maria - | 23 mei 2022
We doen het graag zelf. Kippen houden, kuikens grootbrengen en kippen slachten om vervolgens eigengemaakte kippensoep te maken. In deze blog nemen we je mee in de stappen van slachten van een kip.
Wat er te vertellen valt over parelhoenders
Maria - | 22 mei 2022
Parelhoenders - ook wel stipkippen genoemd (echt een véél leuker woord) - zijn fantastische hoenderachtige vogels om te houden. In de loop van de tijd zijn wij van ze gaan houden en ontdekten we iets meer over deze interessante beestjes.
Kruidenspiraal aanleggen
Maria - | 22 mei 2022
In het ontwerp van onze inheemse, natuurlijke voortuin stond een prachtige kruidenspiraal ingetekend. In deze blog laten we zien hoe een ontwerp werd gerealiseerd.
Upcycle oude dakpannen
Maria - | 22 mei 2022
Na al dat gebouw en verbouw kwamen er heel wat toffe, oude dakpannen beschikbaar. Er kwam een ander plan voor de dakpan, of eigenlijk: plannen. We hadden zoveel leuke ideeën dat we zelfs oude dakpannen aan 't eind van de straat hebben opgehaald. In deze blog 5 manieren om dakpannen te hergebruiken.
Kalkpoten: raak de schurftmijt kwijt
Maria - | 21 mei 2022
Voor wie weet dat de kalkpoten bij kippen eigenlijk wordt veroorzaakt door schurftmijt, is het er vast over eens dat kalkpoot een behoorlijk aangename aanduiding is van deze aandoening. Enfin, deze mijt zijn we liever kwijt! Lees in onze blog de natuurlijke aanpak van de schurftmijt.
Help! Bloedluis in het kippenhok
Maria - | 17 mei 2022
Wie kippen houdt komt ongetwijfeld in aanraking met ziektes en plagen. Van kalkpoten tot bloedluis tot ratten in het hok. Je hoeft geen halve dierenarts te zijn om kippen te houden, maar niet alles in het hok kan je op zijn beloop laten gaan. In deze blog: hoe pak je bloedluis aan.