• Niet 1 pot nat

    Maria - | 02 januari 2022

    Review: een ode aan Bredemeijer

Wie op de thee is bij van Buuren, ongeacht welke zitkamer je binnenstapt, krijgt verse thee voorgeschoteld geschonken uit een Bredemeijer theepot. Want waar de buik vol van is, daar stroomt de mond van over. Dat wat goed is, wordt hier in meervoud aangeschaft dus kunnen we zonder enige gêne schrijven dat we inmiddels trotse bezitters zijn van 5 Minuet-theepotten van Bredemeijer. Sterker nog, en dan bedoel ik niet de thee, zelfs onze oppas-aan-huis en tevens theeleut is zo enthousiast dat ze inmiddels ook de befaamde theepot heeft aangeschaft. Het is namelijk niet allemaal één pot nat met theepotten, dus doen wij graag uit de theedoeken waarom wij zo enthousiast zijn over de Bredemeijer theepot.

Nederlandse makelij

Met dank aan meneer Bredemeijer die in 1914 een metaalwarenfabriek in Hilversum oprichtte wat zich door de jaren heen specialiseerde in theepotten en -accessoires, hebben we vandaag een echte Nederlandse theepot.

Onverwoestbaar RVS

Eerlijk is eerlijk, het moet hier tegen een stootje kunnen. We houden van oer-degelijk. De theepot staat hier niet enkel te pronken in een theekamertje met schattige theekopjes ernaast. Door weer en wind, tussen de kippen en de kinderen, deze theepot heeft zich de afgelopen 10 jaar buitengewoon robuust bewezen.

Dubbelwarmig

De Minuet heeft een dubbele isolerende wand en dat is dubbel zo fijn, want we hebben extra lang warme thee.

Een fluitje (met dit tuitje) van een cent

Op de website van Bredemeijer kan je vinden dat door de speciaal gevormde schenktuit en ergonomisch gevormd oor, de theepot optimaal schenkt. Afhankelijk van wie schenkt, geldt dit 100%. Er zijn er hier een aantal dames in huis die zo snel willen schenken, die zouden het zelfs presteren met een compleet afgesloten pot alsnog te knoeien.

Op ieder potje past een filtertje

Wist je dat in veel theezakjes microplastics zitten en dan wanneer dat niet zo is ze alsnog niet op de composthoop mogen vanwege de lijm en nietjes? Reden genoeg om te kiezen voor losse thee, wat bovendien lekkerder is. Bredemeijer verkoopt passende filters voor op de theepot. Geen gedoe en geknoei meer met vulbare theezakjes, theezeefjes, van die lepelvormige theeschepjes en thee-eitjes. Fijne bijkomstigheid is dat het filter groot genoeg is om verse thee te maken met kruiden en fruit.

Gemak dient de mens

Vaatwasserbestendig. De dingen die het leven een stuk aangenamer maken. Hebben wij weer extra tijd om bonen te zaaien en hout te kloven.

Formaat voor theeleuten

De pot is aan de maat, te krijgen vanaf 0,5 liter maar nu ook verkrijgbaar in 2 liter! Destijds kochten wij de grootste pot in de uitvoering van 1,4 liter. Met 13 man is een theepot van 1,4 maar ook van 2 liter te weinig. Gelukkig hebben we er 5.