• Niet 1 pot nat

    Maria - | 02 januari 2022

    Review: een ode aan Bredemeijer

Wie op de thee is bij van Buuren, ongeacht welke zitkamer je binnenstapt, krijgt verse thee voorgeschoteld geschonken uit een Bredemeijer theepot. Want waar de buik vol van is, daar stroomt de mond van over. Dat wat goed is, wordt hier in meervoud aangeschaft dus kunnen we zonder enige gêne schrijven dat we inmiddels trotse bezitters zijn van 5 Minuet-theepotten van Bredemeijer. Sterker nog, en dan bedoel ik niet de thee, zelfs onze oppas-aan-huis en tevens theeleut is zo enthousiast dat ze inmiddels ook de befaamde theepot heeft aangeschaft. Het is namelijk niet allemaal één pot nat met theepotten, dus doen wij graag uit de theedoeken waarom wij zo enthousiast zijn over de Bredemeijer theepot.

Nederlandse makelij

Met dank aan meneer Bredemeijer die in 1914 een metaalwarenfabriek in Hilversum oprichtte wat zich door de jaren heen specialiseerde in theepotten en -accessoires, hebben we vandaag een echte Nederlandse theepot.

Onverwoestbaar RVS

Eerlijk is eerlijk, het moet hier tegen een stootje kunnen. We houden van oer-degelijk. De theepot staat hier niet enkel te pronken in een theekamertje met schattige theekopjes ernaast. Door weer en wind, tussen de kippen en de kinderen, deze theepot heeft zich de afgelopen 10 jaar buitengewoon robuust bewezen.

Dubbelwarmig

De Minuet heeft een dubbele isolerende wand en dat is dubbel zo fijn, want we hebben extra lang warme thee.

Een fluitje (met dit tuitje) van een cent

Op de website van Bredemeijer kan je vinden dat door de speciaal gevormde schenktuit en ergonomisch gevormd oor, de theepot optimaal schenkt. Afhankelijk van wie schenkt, geldt dit 100%. Er zijn er hier een aantal dames in huis die zo snel willen schenken, die zouden het zelfs presteren met een compleet afgesloten pot alsnog te knoeien.

Op ieder potje past een filtertje

Wist je dat in veel theezakjes microplastics zitten en dan wanneer dat niet zo is ze alsnog niet op de composthoop mogen vanwege de lijm en nietjes? Reden genoeg om te kiezen voor losse thee, wat bovendien lekkerder is. Bredemeijer verkoopt passende filters voor op de theepot. Geen gedoe en geknoei meer met vulbare theezakjes, theezeefjes, van die lepelvormige theeschepjes en thee-eitjes. Fijne bijkomstigheid is dat het filter groot genoeg is om verse thee te maken met kruiden en fruit.

Gemak dient de mens

Vaatwasserbestendig. De dingen die het leven een stuk aangenamer maken. Hebben wij weer extra tijd om bonen te zaaien en hout te kloven.

Formaat voor theeleuten

De pot is aan de maat, te krijgen vanaf 0,5 liter maar nu ook verkrijgbaar in 2 liter! Destijds kochten wij de grootste pot in de uitvoering van 1,4 liter. Met 13 man is een theepot van 1,4 maar ook van 2 liter te weinig. Gelukkig hebben we er 5.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Een duurzame feestdag: van geen tot groene cadeautjes
Maria - | 06 augustus 2023
In de blogreeks: duurzame feestdagen. We gaan van start met duurzaam cadeautjes geven. Als gever heb je enkel een beetje creativiteit, eigenheid en liefde nodig om de ontvanger een blij mens te maken. In deze blog geven we je wat groene adviezen.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Meringue: verhit gesuikerd eiwit
Maria - | 22 mei 2022
Een nieuwe blog in de reeks "wat je allemaal kan doen met ei" en dan in de subcategorie: eiwit! Want deze heerlijke zoete net wat taaie gebakjes zijn niet meer dan verhit eiwit. Oké, en een hoop suiker. Lees meer over deze zoete lekkernij (zeker als je een overschot hebt aan ei).
Augurken inmaken
Mark - | 28 juli 2022
Gedurende de zomermaanden heb je veel plezier van een paar augurken planten. En als je ze inmaakt: een heel jaar! In deze blog een laten we zien hoe je van een paar augurken planten in een paar weken genoeg hebt voor een jaar (zolang niemand zwanger is!).
Zelfgemaakte mayonaise
Maria - | 21 mei 2022
Een groot deel van het jaar, hebben we meer eieren dan we nodig hebben. Dat maakt een mens creatief. Hoewel mayonaise niet veel eieren nodig heeft, kunnen we er meer ei in kwijt dan in een pot uit de supermarkt. En het is nog lekkerder ook!