De buytenhof

Wie in de regio van Rotterdam woont en geen eigen boerderij heeft of stuk land waarop je én aardappels én aardbeien én bloemen én peren én appels kunt verbouwen kan zijn groene hart ophalen bij boerderij de Buytenhof. De term boerderij doet het geheel wellicht tekort, het is eveneens pluktuin, theeschenkerij, dagbesteding en een kennismaking met het boerenleven. Voor elk seizoen een perfect (gezins)uitje met een buitenactiviteit (afhankelijk van het seizoen wat je precies kunt plukken, rooien, oogsten), goed eten en drinken en een heerlijke speelplek. Inmiddels - na acht jaar Kijkje bij de Buuren - komen we er niet meer. We hebben zelf aardbeien, aardappels, appels en peer (en nog véél meer!) en hebben voldoende om sap en jam te maken, we slachten ons eigen  pluimvee voor vlees en hebben een privé speelparadijs. Maar voor wie dat niet heeft: ontdek de Buytenhof!

Aardappels

We ontdekten de Buytenhof door hun aardappelrooidag.

Wat een gelukje!

Soms heb je van die pareltjes waar je terug gaat komen en dat kwamen we.

Aardbeien

Rood. Zoet. Sappig.

Onweerstaanbaar!

We plukten mandjes vol roods!

Appels en peren

Mand aan de arm en de boomgaard in.

We plukten kilo's appels en peren.

Let op: heel veel wespen!

Spelen

Wie het plukken, rooien, rapen en oogsten zat is, kan zich met een verse thee en gebakje stallen op het terrasje met uitzicht op het speelterrein.

Er is een tijd van komen en van gaan.

We zijn graag gekomen en hoe tof de Buytehof ook is, zo tof vinden wij inmiddels ook onze eigen kleine miniboerderij.

 

De 11 meest gestelde vragen over erfdelen met je (schoon)familie
Maria - | 06 maart 2022
Waarom? Heb je nooit ruzie? Wat als je weg wil? De meeste mensen hebben een hoop vragen over erfdelen. Speciaal voor jou hebben wij de 11 meest gestelde vragen in één overzichtelijke blog beantwoord.
Kamperen op TuinGoed Bonatèr
Maria - | 28 mei 2022
Grenzend aan het Markermeer in de top voor Noord-Holland vinden we de biologisch-dynamische tuinderij met bijbehorende boerencamping. Wij kampeerder drie dagen in deze groene oase en laten jou weten wat wij ervan vonden.
Een kip slachten: van A tot Z
Maria - | 23 mei 2022
We doen het graag zelf. Kippen houden, kuikens grootbrengen en kippen slachten om vervolgens eigengemaakte kippensoep te maken. In deze blog nemen we je mee in de stappen van slachten van een kip.
Kamperen op landgoed Quadenoord
Maria - | 16 mei 2022
Midden in de Gelderse bossen rondom Renkum ligt landgoed Quadenoord welke een uitgestrekt natuurkampeerterrein herbergt. Wij gingen als gezin drie dagen kamperen en delen in deze blog met jou onze back-to-basic ervaring op de bosrijke natuurcamping.
Beleef het en eet het!
Maria - | 15 mei 2022
We zijn dol op thuis, graag thuis en schrijven vooral over onze bezigheden rondom dat thuis. Speciaal voor de categorie lezers die geen twee hectare land, een halve boerderij en een leuke familie heeft, schrijven we over natuurlijke buitenactiviteiten. In deze blog: Beleef het en eet het in Strijen.
Wonen met je moeder
Maria - | 08 mei 2022
Moederdag is de dag waarop stad en land zich begeeft op weg met een bosje rozen en chocolade naar hun moeder in het dorp - of als je pech hebt een provincie - verderop. Wij trekken de tussendeur open en stappen binnen, wel of geen moederdag, iedere dag. Iedere dag is hier een beetje moederdag.

Kijkje in ons dagelijks leven?