De buytenhof

Wie in de regio van Rotterdam woont en geen eigen boerderij heeft of stuk land waarop je én aardappels én aardbeien én bloemen én peren én appels kunt verbouwen kan zijn groene hart ophalen bij boerderij de Buytenhof. De term boerderij doet het geheel wellicht tekort, het is eveneens pluktuin, theeschenkerij, dagbesteding en een kennismaking met het boerenleven. Voor elk seizoen een perfect (gezins)uitje met een buitenactiviteit (afhankelijk van het seizoen wat je precies kunt plukken, rooien, oogsten), goed eten en drinken en een heerlijke speelplek. Inmiddels - na acht jaar Kijkje bij de Buuren - komen we er niet meer. We hebben zelf aardbeien, aardappels, appels en peer (en nog véél meer!) en hebben voldoende om sap en jam te maken, we slachten ons eigen  pluimvee voor vlees en hebben een privé speelparadijs. Maar voor wie dat niet heeft: ontdek de Buytenhof!

Aardappels

We ontdekten de Buytenhof door hun aardappelrooidag.

Wat een gelukje!

Soms heb je van die pareltjes waar je terug gaat komen en dat kwamen we.

Aardbeien

Rood. Zoet. Sappig.

Onweerstaanbaar!

We plukten mandjes vol roods!

Appels en peren

Mand aan de arm en de boomgaard in.

We plukten kilo's appels en peren.

Let op: heel veel wespen!

Spelen

Wie het plukken, rooien, rapen en oogsten zat is, kan zich met een verse thee en gebakje stallen op het terrasje met uitzicht op het speelterrein.

Er is een tijd van komen en van gaan.

We zijn graag gekomen en hoe tof de Buytehof ook is, zo tof vinden wij inmiddels ook onze eigen kleine miniboerderij.

 

Als het mes aan twee kanten snijdt: een zakmes voor je kind
Maria - | 12 februari 2022
Vanaf welke leeftijd geef je je kind een zakmes? Is het veilig? Welke regels spreek je af? In deze blog delen wij onze visie op het zakmes. Zoals je ons kent: niet bang aangelegd met een portie gezond verstand.
Zelfoogstdag bij bi-jovira: ontdekken hoe het écht anders kan
Maria - | 10 september 2022
We gingen naar de zelfoogstdag van Bi-jovira in Ooltgensplaat. Een akkerbouwbedrijf dat het roer jaren geleden radicaal omgooide naar de enige kant die houdbaar is: regeneratieve landbouw. Een boet met een hart voor de aarde, het (boeren)land en de mens. Wij zijn nu al fan en geloven erin.
Onze netflix-favorieten
Maria - | 13 mei 2022
Duurzaam en zelfvoorzienend wonen op het platteland vraagt om een tijdsinvestering. Toch kregen we het voor elkaar de tofste docu's op netflix te kijken en stelden zo onze top-5 samen. Uiteraard met de focus op natuur, biodiversiteit, verbondenheid en regeneratie.
7x dit moet je weten over wildkamperen
Maria - | 14 augustus 2022
Dit jaar gingen we voor het eerst wildkamperen in Zweden. Gebruik maken van het zogenoemde allemansrecht. In deze blog delen we 7 dingen die je zeker moet weten over wildkamperen.
Wildkamperen met kinderen in Zweden
Maria - | 12 augustus 2022
Wie wil wildkamperen in Zweden, moet zich voorbereiden. Wie dat wil mét kinderen, krabt zich nog eens achter zijn oor. Na een nachtje slapen waren we nog steeds meer dan enthousiast. Inmiddels zijn we ruim 2 weken wildkampeerervaring rijker. In deze blogs delen we onze tips en tops.
Wildkamperen: onze rondreis door het Zuiden van Zweden
Maria - | 12 augustus 2022
In deze blog delen we onze kindvriendelijke rondreis door Zuid-Zweden met een totaal van zo'n 3000 kilometer door Skåne län, Blekinge län, Kronobergs län, Jönköpings län en Hallands län. Door de minimale kilometers voor wat toch wel een rondreis door Zuid-Zweden te noemen is, is er meer dan voldoende tijd over voor leuke activiteiten overdag.

Kijkje in ons dagelijks leven?