De buytenhof

Wie in de regio van Rotterdam woont en geen eigen boerderij heeft of stuk land waarop je én aardappels én aardbeien én bloemen én peren én appels kunt verbouwen kan zijn groene hart ophalen bij boerderij de Buytenhof. De term boerderij doet het geheel wellicht tekort, het is eveneens pluktuin, theeschenkerij, dagbesteding en een kennismaking met het boerenleven. Voor elk seizoen een perfect (gezins)uitje met een buitenactiviteit (afhankelijk van het seizoen wat je precies kunt plukken, rooien, oogsten), goed eten en drinken en een heerlijke speelplek. Inmiddels - na acht jaar Kijkje bij de Buuren - komen we er niet meer. We hebben zelf aardbeien, aardappels, appels en peer (en nog véél meer!) en hebben voldoende om sap en jam te maken, we slachten ons eigen  pluimvee voor vlees en hebben een privé speelparadijs. Maar voor wie dat niet heeft: ontdek de Buytenhof!

Aardappels

We ontdekten de Buytenhof door hun aardappelrooidag.

Wat een gelukje!

Soms heb je van die pareltjes waar je terug gaat komen en dat kwamen we.

Aardbeien

Rood. Zoet. Sappig.

Onweerstaanbaar!

We plukten mandjes vol roods!

Appels en peren

Mand aan de arm en de boomgaard in.

We plukten kilo's appels en peren.

Let op: heel veel wespen!

Spelen

Wie het plukken, rooien, rapen en oogsten zat is, kan zich met een verse thee en gebakje stallen op het terrasje met uitzicht op het speelterrein.

Er is een tijd van komen en van gaan.

We zijn graag gekomen en hoe tof de Buytehof ook is, zo tof vinden wij inmiddels ook onze eigen kleine miniboerderij.

 

Hiken in nationaal park Alpi Marittime
Maria - | 31 juli 2023
Het begon met een spontaan idee om na een tiental jaren weer eens de rugzak af te stoffen en te gaan doen waar we eens - lang geleden voor we kinderen hadden - zo blij van werden: hiken. Wie ons kent, weet dat een idee als vanzelfsprekend wordt uitgevoerd. Lees het hele avontuur hier.
De tentipi: een review over dé tent onder de tipi's
Maria - | 15 april 2023
Sinds jaar en dag slapen we in de tentipi. Inmiddels kennen we die tent van binnen en van buiten, letterlijk. Jarenlang prijkten we op de hoofdpagina van de IJslandse VVV poserend voor de tipi trekkend als gezin door dat onherbergzame land. Tijd voor een review.
Als het mes aan twee kanten snijdt: een zakmes voor je kind
Maria - | 12 februari 2022
Vanaf welke leeftijd geef je je kind een zakmes? Is het veilig? Welke regels spreek je af? In deze blog delen wij onze visie op het zakmes. Zoals je ons kent: niet bang aangelegd met een portie gezond verstand.
Zelfoogstdag bij bi-jovira: ontdekken hoe het écht anders kan
Maria - | 10 september 2022
We gingen naar de zelfoogstdag van Bi-jovira in Ooltgensplaat. Een akkerbouwbedrijf dat het roer jaren geleden radicaal omgooide naar de enige kant die houdbaar is: regeneratieve landbouw. Een boet met een hart voor de aarde, het (boeren)land en de mens. Wij zijn nu al fan en geloven erin.
Onze netflix-favorieten
Maria - | 13 mei 2022
Duurzaam en zelfvoorzienend wonen op het platteland vraagt om een tijdsinvestering. Toch kregen we het voor elkaar de tofste docu's op netflix te kijken en stelden zo onze top-5 samen. Uiteraard met de focus op natuur, biodiversiteit, verbondenheid en regeneratie.
7x dit moet je weten over wildkamperen
Maria - | 14 augustus 2022
Dit jaar gingen we voor het eerst wildkamperen in Zweden. Gebruik maken van het zogenoemde allemansrecht. In deze blog delen we 7 dingen die je zeker moet weten over wildkamperen.

Kijkje in ons dagelijks leven?