Culinair en creatief blijven met courgette in de oogstweken

Pret met courgette

Wij eten zoveel mogelijk seizoensgebonden. Met een moestuin word je ook enigszins verplicht om te leven en eten met Moeder Natuur. Maar dat brengt wel uitdagingen mee. Wanneer de courgetteperiode aanbreekt is één ding zeker; we eten minimaal 5 keer per week courgette. Culinair creatief blijven is een kunst. Hoe voorkom je eigenlijk dat courgettes op een gegeven moment je neus uitkomen? In dit artikel ontdek je culinaire courgetterecepten met courgette als hoofdingrediënt. Geloof ons maar, courgettes vervelen nooit!

Simpel, snel en superlekker

Courgettes uit de oven

Op zichzelf zijn courgettes niet heel bijzonder van smaak, maar met de juiste kruiden en goede grillmethode zijn ze overheerlijk! Wij delen graag ons recept van gebakken courgetteschijven. Het is een simpel gerecht, maar be prepared, check goed de agenda voor de volgende dag, want je gaat geheid naar knoflook ruiken.

Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 10 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Peper/zout/olie

Goed toeven met soepen

Kruidenrijke courgettesoep

Aan smaak ontbreekt het allesbehalve aan deze soep. Kruiden is de key.

Ingrediënten:

  • 2 kilo courgette
  • 3 grote rode uien
  • 2-4 tenen knoflook
  • Klont boter / Zonnebloemolie
  • 1,5 liter water
  • Verse basilicum en peterselie
  • Laurierbladeren
  • Kruidnagel
  • Komijnzaad
  • Chilipeper
  • Kruidenbouillon

Wanneer je bol staat van courgettes

Gevulde bolcourgette

Een gevulde bolcourgette is plaatje om te zien, alleen dit consumeren met nette tafelmanieren is wel een ding. Benieuwd naar dit leuke recept?

Ingrediënten:

  • 2 bolcourgettes
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 1 knoflook (jep, wij zijn knoflookvreters)
  • 1 ui
  • 1 peper
  • Verse basillicum en peterselie
  • Snufje zout en peper
  • Oven (is ook wel zo handig!)

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Meringue: verhit gesuikerd eiwit
Maria - | 22 mei 2022
Een nieuwe blog in de reeks "wat je allemaal kan doen met ei" en dan in de subcategorie: eiwit! Want deze heerlijke zoete net wat taaie gebakjes zijn niet meer dan verhit eiwit. Oké, en een hoop suiker. Lees meer over deze zoete lekkernij (zeker als je een overschot hebt aan ei).