Culinair en creatief blijven met courgette in de oogstweken

Pret met courgette

Wij eten zoveel mogelijk seizoensgebonden. Met een moestuin word je ook enigszins verplicht om te leven en eten met Moeder Natuur. Maar dat brengt wel uitdagingen mee. Wanneer de courgetteperiode aanbreekt is één ding zeker; we eten minimaal 5 keer per week courgette. Culiniair creatief blijven is een kunst. Hoe voorkom je eigenlijk dat courgettes op een gegeven moment je neus uitkomen? In dit artikel ontdek je culinaire courgetterecpeten met courgette als hoofdingrediënt. Geloof ons maar, courgettes vervelen nooit!

Auteur: Judith

Simpel, snel en superlekker

Courgettes uit de oven

Op zichzelf zijn courgettes niet heel bijzonder van smaak, maar met de juiste kruiden en goede grillmethode zijn ze overheerlijk! Wij delen graag ons recept van gebakken courgetteschijven. Het is een simpel gerecht, maar be prepared, check goed de agenda voor de volgende dag, want je gaat geheid naar knoflook ruiken.

Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 10 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Peper/zout/olie

Goed toeven met soepen

Kruidenrijke courgettesoep

Aan smaak ontbreekt het allesbehalve aan deze soep. Kruiden is de key.

Ingrediënten:

  • 2 kilo courgette
  • 3 grote rode uien
  • 2-4 tenen knoflook
  • Klont boter / Zonnebloemolie
  • 1,5 liter water
  • Verse basilicum en peterselie
  • Laurierbladeren
  • Kruidnagel
  • Komijnzaad
  • Chilipeper
  • Kruidenbouillon

Wanneer je bol staat van courgettes

Gevulde bolcourgette

Een gevulde bolcourgette is plaatje om te zien, alleen dit consumeren met nette tafelmanieren is wel een ding. Benieuwd naar dit leuke recept?

Ingrediënten:

  • 2 bolcourgettes
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 1 knoflook (jep, wij zijn knoflookvreters)
  • 1 ui
  • 1 peper
  • Verse basillicum en peterselie
  • Snufje zout en peper
  • Oven (is ook wel zo handig!)

Kijkje in ons dagelijks leven?

Zelf tomatensaus maken
Siebe van Rijn | 16 augustus 2020
Wil jij tomatensaus maken? Dan ben je hier aan het goede adres. In de zomer halen we een rigoureuze hoeveelheid ronde rode vitaminebommetjes uit de moestuin. Om het voor onszelf beheersbaar te houden, maken we liters en liters tomatensaus. Gelukkig is tomatensaus maken geen rocket science. Ontdek hier ons recept!
Pruimentaart van geweckte pruimen
Siebe van Rijn | 30 juli 2020
Vorig jaar (2019) hadden we een fantastisch pruimenjaar. Zó fantastisch dat we daar vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken. Dit jaar hebben we nul pruimen, maar wél geweckte pruimen van vorig jaar die ik goed kan gebruiken voor een heerlijke pruimentaart. Dit is zonder meer de lekkerste pruimentaart die ik ken.
Viervruchtenjam met bessen
Mark van Buuren | 13 juli 2020
Zelf jam maken is appeltje eitje, maar wat als je (bijna) geen fruit meer hebt? Wij maken viervruchtenjam. Dit doen wij als we klein fruit uit de tuin over hebben. Zo gebruiken we de restjes netjes. Mark heeft een mooie jam gemaakt van braam, kruisbes, zwarte bes en rode bes. Ontdek het recept hier.