Culinair en creatief blijven met courgette in de oogstweken

Pret met courgette

Wij eten zoveel mogelijk seizoensgebonden. Met een moestuin word je ook enigszins verplicht om te leven en eten met Moeder Natuur. Maar dat brengt wel uitdagingen mee. Wanneer de courgetteperiode aanbreekt is één ding zeker; we eten minimaal 5 keer per week courgette. Culinair creatief blijven is een kunst. Hoe voorkom je eigenlijk dat courgettes op een gegeven moment je neus uitkomen? In dit artikel ontdek je culinaire courgetterecepten met courgette als hoofdingrediënt. Geloof ons maar, courgettes vervelen nooit!

Simpel, snel en superlekker

Courgettes uit de oven

Op zichzelf zijn courgettes niet heel bijzonder van smaak, maar met de juiste kruiden en goede grillmethode zijn ze overheerlijk! Wij delen graag ons recept van gebakken courgetteschijven. Het is een simpel gerecht, maar be prepared, check goed de agenda voor de volgende dag, want je gaat geheid naar knoflook ruiken.

Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 10 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Peper/zout/olie

Goed toeven met soepen

Kruidenrijke courgettesoep

Aan smaak ontbreekt het allesbehalve aan deze soep. Kruiden is de key.

Ingrediënten:

  • 2 kilo courgette
  • 3 grote rode uien
  • 2-4 tenen knoflook
  • Klont boter / Zonnebloemolie
  • 1,5 liter water
  • Verse basilicum en peterselie
  • Laurierbladeren
  • Kruidnagel
  • Komijnzaad
  • Chilipeper
  • Kruidenbouillon

Wanneer je bol staat van courgettes

Gevulde bolcourgette

Een gevulde bolcourgette is plaatje om te zien, alleen dit consumeren met nette tafelmanieren is wel een ding. Benieuwd naar dit leuke recept?

Ingrediënten:

  • 2 bolcourgettes
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 1 knoflook (jep, wij zijn knoflookvreters)
  • 1 ui
  • 1 peper
  • Verse basillicum en peterselie
  • Snufje zout en peper
  • Oven (is ook wel zo handig!)

Kijkje in ons dagelijks leven?

Zelfgemaakte mayonaise
Maria - | 21 mei 2022
Een groot deel van het jaar, hebben we meer eieren dan we nodig hebben. Dat maakt een mens creatief. Hoewel mayonaise niet veel eieren nodig heeft, kunnen we er meer ei in kwijt dan in een pot uit de supermarkt. En het is nog lekkerder ook!
Onze kippensoep: van kip op het erf tot soep in je bord
Maria - | 05 mei 2022
Oma's kippensoep is het lekkerst, maar niet in huize van Buuren. Noem het ouderwetse kippensoep en dan komen we weer in de buurt. We delen graag ons soeprecept met ├ęchte kip (zo'n kip die hier heeft rondgescharreld en een leven heeft gehad waar het aantal beter leven sterren niet tegenop kan).
Onze siroop van paardebloem
Maria - | 05 mei 2022
De laatste zondag van april is het 'dag van de paardenbloem'. Geheel terecht dat dit wonderlijke plantje een eigen dag heeft, want - zoals die commercial van de radio zegt - wie maar lang genoeg gewoon blijft, wordt vanzelf bijzonder. In deze blog ons recept voor paardenbloemenlimonade.