Gevulde bolcourgette

In de courgetteweken is het een kunst om creatief te blijven met courgette. Na courgettesoep, courgette uit de oven en courgettepasta genuttigd te hebben, is het tijd voor wat anders. Vandaag is de gevulde courgette aan de beurt. In dit artikel licht Judith toe hoe ze de gevulde courgette heeft bereid.

Auteur: Judith

Ingrediënten gevulde courgette

2 personen

  • 2 bolcourgettes
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 1 knoflook (jep, wij zijn knoflookvreters)
  • 1 ui
  • 1 peper
  • Verse basillicum en peterselie
  • Snufje zout en peper
  • Oven (is ook wel zo handig!)

De foodgoods verzamelen

De meeste ingrediënten haal ik 1, 2, 3 uit de moestuin of bij de kippen vandaan.

Uithollen en snijden

Ik hol de courgettes uit. Het courgetteraapsel, de knoflook, peper, tomaat en ui snijd ik klein. Vocht van tomaten en courgette verwijder ik zoveel mogelijk.

Kruiden

De basillicum en peterselie worden fijn gesneden. Een snufje zout en peper erbij doet wonderen.

Ei erbij

Paar eieren erbij en goed mixen en mengen

Vullen maarrrr

De fijngesneden groenten en kruiden doe ik in de uitgeholde courgettes.

Eten uit de oven

Hupsakee 25 minuten in de hetelucht oven ermee. Frites uit de oven erbij en je hebt een volledige maaltijd. Omnomnom.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Zelf tomatensaus maken
Siebe van Rijn | 16 augustus 2020
Wil jij tomatensaus maken? Dan ben je hier aan het goede adres. In de zomer halen we een rigoureuze hoeveelheid ronde rode vitaminebommetjes uit de moestuin. Om het voor onszelf beheersbaar te houden, maken we liters en liters tomatensaus. Gelukkig is tomatensaus maken geen rocket science. Ontdek hier ons recept!
Pruimentaart van geweckte pruimen
Siebe van Rijn | 30 juli 2020
Vorig jaar (2019) hadden we een fantastisch pruimenjaar. Zó fantastisch dat we daar vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken. Dit jaar hebben we nul pruimen, maar wél geweckte pruimen van vorig jaar die ik goed kan gebruiken voor een heerlijke pruimentaart. Dit is zonder meer de lekkerste pruimentaart die ik ken.
Viervruchtenjam met bessen
Mark van Buuren | 13 juli 2020
Zelf jam maken is appeltje eitje, maar wat als je (bijna) geen fruit meer hebt? Wij maken viervruchtenjam. Dit doen wij als we klein fruit uit de tuin over hebben. Zo gebruiken we de restjes netjes. Mark heeft een mooie jam gemaakt van braam, kruisbes, zwarte bes en rode bes. Ontdek het recept hier.