Gevulde bolcourgette

In de courgetteweken is het een kunst om creatief te blijven met courgette. Na courgettesoep, courgette uit de oven en courgettepasta genuttigd te hebben, is het tijd voor wat anders. Vandaag is de gevulde courgette aan de beurt. In dit artikel licht Maria toe hoe ze de gevulde courgette heeft bereid.

Ingrediënten gevulde courgette

2 personen

  • 2 bolcourgettes
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 1 knoflook (jep, wij zijn knoflookvreters)
  • 1 ui
  • 1 peper
  • Verse basillicum en peterselie
  • Snufje zout en peper
  • Oven (is ook wel zo handig!)

De foodgoods verzamelen

De meeste ingrediënten haal ik 1, 2, 3 uit de moestuin of bij de kippen vandaan.

Uithollen en snijden

Ik hol de courgettes uit. Het courgetteraapsel, de knoflook, peper, tomaat en ui snijd ik klein. Vocht van tomaten en courgette verwijder ik zoveel mogelijk.

Kruiden

De basillicum en peterselie worden fijn gesneden. Een snufje zout en peper erbij doet wonderen.

Ei erbij

Paar eieren erbij en goed mixen en mengen

Vullen maarrrr

De fijngesneden groenten en kruiden doe ik in de uitgeholde courgettes.

Eten uit de oven

Hupsakee 25 minuten in de hetelucht oven ermee. Frites uit de oven erbij en je hebt een volledige maaltijd. Omnomnom.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Meringue: verhit gesuikerd eiwit
Maria - | 22 mei 2022
Een nieuwe blog in de reeks "wat je allemaal kan doen met ei" en dan in de subcategorie: eiwit! Want deze heerlijke zoete net wat taaie gebakjes zijn niet meer dan verhit eiwit. Oké, en een hoop suiker. Lees meer over deze zoete lekkernij (zeker als je een overschot hebt aan ei).