Courgette uit de oven

Ik bak courgettes in de oven. Op zichzelf zijn courgettes niet heel bijzonder van smaak, maar met de juiste kruiden en goede grillmethode zijn ze overheerlijk! In deze blog deel ik mijn recept van courgette bakken in de oven. Het is een simpel gerecht die gemakkelijk te bereiden is na een lange werkdag, en binnen een handomdraai geoogst is van de prachtige courgetteplant.

Ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • 10 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Peper/zout/olie

Oogsten

De basilicum, peterselie, knoflook en courgette haal ik vers uit de moestuin.

Snijwerk

De courgettes snij ik in even dikke plakken.

Knoflook snijden en verdelen

De knoflook wordt in grove stukjes gesneden en evenredig over de courgetteschijven verdeeld.

Basilicum en peterselie

De verse basilicum en peterselie hak ik fijn en strooi ik over de schijven.

GFT weg ermee

De knoflookschillen belanden weer in de compostbak. En de kontjes van de courgette bij de varkens.

Grillen en klaar

Hupsakee, in de oven ermee. Oven op grillstand (220 graden) en 20 minuten later zijn ze klaar.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Zelfgemaakte mayonaise
Maria - | 21 mei 2022
Een groot deel van het jaar, hebben we meer eieren dan we nodig hebben. Dat maakt een mens creatief. Hoewel mayonaise niet veel eieren nodig heeft, kunnen we er meer ei in kwijt dan in een pot uit de supermarkt. En het is nog lekkerder ook!
Onze kippensoep: van kip op het erf tot soep in je bord
Maria - | 05 mei 2022
Oma's kippensoep is het lekkerst, maar niet in huize van Buuren. Noem het ouderwetse kippensoep en dan komen we weer in de buurt. We delen graag ons soeprecept met échte kip (zo'n kip die hier heeft rondgescharreld en een leven heeft gehad waar het aantal beter leven sterren niet tegenop kan).
Onze siroop van paardebloem
Maria - | 05 mei 2022
De laatste zondag van april is het 'dag van de paardenbloem'. Geheel terecht dat dit wonderlijke plantje een eigen dag heeft, want - zoals die commercial van de radio zegt - wie maar lang genoeg gewoon blijft, wordt vanzelf bijzonder. In deze blog ons recept voor paardenbloemenlimonade.