Courgette uit de oven

Ik bak courgettes in de oven. Op zichzelf zijn courgettes niet heel bijzonder van smaak, maar met de juiste kruiden en goede grillmethode zijn ze overheerlijk! In deze blog deel ik mijn recept van courgette bakken in de oven. Het is een simpel gerecht die gemakkelijk te bereiden is na een lange werkdag, en binnen een handomdraai geoogst is van de prachtige courgetteplant.

Auteur: Judith

Ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • 10 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Peper/zout/olie

Oogsten

De basilicum, peterselie, knoflook en courgette haal ik vers uit de moestuin.

Snijwerk

De courgettes snij ik in even dikke plakken.

Knoflook snijden en verdelen

De knoflook wordt in grove stukjes gesneden en evenredig over de courgetteschijven verdeeld.

Basilicum en peterselie

De verse basilicum en peterselie hak ik fijn en strooi ik over de schijven.

GFT weg ermee

De knoflookschillen belanden weer in de compostbak. En de kontjes van de courgette bij de varkens.

Grillen en klaar

Hupsakee, in de oven ermee. Oven op grillstand (220 graden) en 20 minuten later zijn ze klaar.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Zelf tomatensaus maken
Siebe van Rijn | 16 augustus 2020
Wil jij tomatensaus maken? Dan ben je hier aan het goede adres. In de zomer halen we een rigoureuze hoeveelheid ronde rode vitaminebommetjes uit de moestuin. Om het voor onszelf beheersbaar te houden, maken we liters en liters tomatensaus. Gelukkig is tomatensaus maken geen rocket science. Ontdek hier ons recept!
Pruimentaart van geweckte pruimen
Siebe van Rijn | 30 juli 2020
Vorig jaar (2019) hadden we een fantastisch pruimenjaar. Zó fantastisch dat we daar vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken. Dit jaar hebben we nul pruimen, maar wél geweckte pruimen van vorig jaar die ik goed kan gebruiken voor een heerlijke pruimentaart. Dit is zonder meer de lekkerste pruimentaart die ik ken.
Viervruchtenjam met bessen
Mark van Buuren | 13 juli 2020
Zelf jam maken is appeltje eitje, maar wat als je (bijna) geen fruit meer hebt? Wij maken viervruchtenjam. Dit doen wij als we klein fruit uit de tuin over hebben. Zo gebruiken we de restjes netjes. Mark heeft een mooie jam gemaakt van braam, kruisbes, zwarte bes en rode bes. Ontdek het recept hier.