Courgette uit de oven

Ik bak courgettes in de oven. Op zichzelf zijn courgettes niet heel bijzonder van smaak, maar met de juiste kruiden en goede grillmethode zijn ze overheerlijk! In deze blog deel ik mijn recept van courgette bakken in de oven. Het is een simpel gerecht die gemakkelijk te bereiden is na een lange werkdag, en binnen een handomdraai geoogst is van de prachtige courgetteplant.

Ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • 10 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Peper/zout/olie

Oogsten

De basilicum, peterselie, knoflook en courgette haal ik vers uit de moestuin.

Snijwerk

De courgettes snij ik in even dikke plakken.

Knoflook snijden en verdelen

De knoflook wordt in grove stukjes gesneden en evenredig over de courgetteschijven verdeeld.

Basilicum en peterselie

De verse basilicum en peterselie hak ik fijn en strooi ik over de schijven.

GFT weg ermee

De knoflookschillen belanden weer in de compostbak. En de kontjes van de courgette bij de varkens.

Grillen en klaar

Hupsakee, in de oven ermee. Oven op grillstand (220 graden) en 20 minuten later zijn ze klaar.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Meringue: verhit gesuikerd eiwit
Maria - | 22 mei 2022
Een nieuwe blog in de reeks "wat je allemaal kan doen met ei" en dan in de subcategorie: eiwit! Want deze heerlijke zoete net wat taaie gebakjes zijn niet meer dan verhit eiwit. Oké, en een hoop suiker. Lees meer over deze zoete lekkernij (zeker als je een overschot hebt aan ei).