• 5x frisse kombucha

    Maria - | 04 januari 2022

    Brouwen met fruit en kruid

De smaak te pakken

Het tweede fermentatieproces van kombucha is onze favoriet: het toevoegen van smaken. Na het eerste fermentatieproces kan er naar hartelust worden geëxperimenteerd met smaakcombinaties. Het zal je niet verbazen dat we hier het liefste vers fruit en kruid uit de moestuin en boomgaard voor gebruiken. We doen in deze blog een smaakvoorzet, maar heel eerlijk, er kan weinig misgaan als je voor andere combinaties gaat.

Feestje b(r)ouwen

Snijd de stukken fruit in stukken die door de opening van de fles heenpassen. Kruiden kan je in zijn geheel toevoegen. Laat enige ruimte in de fles, omdat tijdens deze tweede fermentatie wat koolzuur kan ontstaan. Zet de afgesloten fles nog 2 tot 3 dagen in een koele, donkere ruimte. Haal tenslotte de kombucha door een zeef en zet nog een paar uurtjes in de koelkast voor een heerlijk koel drankje.

Proost!

Appel & gember

Fris en scherp. Een van onze persoonlijke favoriete (of eigenlijk alles met gember).

Framboos & aardbei

Zoet en toegankelijk.

Citroen & munt

Licht en fris.

Peer & tijm

Sterk en kruidig.

Sinaasappel & rozemarijn

Warm en aangenaam.

Bessen

Friszuur tot zuurzoet.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Meringue: verhit gesuikerd eiwit
Maria - | 22 mei 2022
Een nieuwe blog in de reeks "wat je allemaal kan doen met ei" en dan in de subcategorie: eiwit! Want deze heerlijke zoete net wat taaie gebakjes zijn niet meer dan verhit eiwit. Oké, en een hoop suiker. Lees meer over deze zoete lekkernij (zeker als je een overschot hebt aan ei).
Augurken inmaken
Mark - | 28 juli 2022
Gedurende de zomermaanden heb je veel plezier van een paar augurken planten. En als je ze inmaakt: een heel jaar! In deze blog een laten we zien hoe je van een paar augurken planten in een paar weken genoeg hebt voor een jaar (zolang niemand zwanger is!).
Zelfgemaakte mayonaise
Maria - | 21 mei 2022
Een groot deel van het jaar, hebben we meer eieren dan we nodig hebben. Dat maakt een mens creatief. Hoewel mayonaise niet veel eieren nodig heeft, kunnen we er meer ei in kwijt dan in een pot uit de supermarkt. En het is nog lekkerder ook!
Onze kippensoep: van kip op het erf tot soep in je bord
Maria - | 05 mei 2022
Oma's kippensoep is het lekkerst, maar niet in huize van Buuren. Noem het ouderwetse kippensoep en dan komen we weer in de buurt. We delen graag ons soeprecept met échte kip (zo'n kip die hier heeft rondgescharreld en een leven heeft gehad waar het aantal beter leven sterren niet tegenop kan).