• 5x frisse kombucha

    Maria - | 04 januari 2022

    Brouwen met fruit en kruid

De smaak te pakken

Het tweede fermentatieproces van kombucha is onze favoriet: het toevoegen van smaken. Na het eerste fermentatieproces kan er naar hartelust worden geƫxperimenteerd met smaakcombinaties. Het zal je niet verbazen dat we hier het liefste vers fruit en kruid uit de moestuin en boomgaard voor gebruiken. We doen in deze blog een smaakvoorzet, maar heel eerlijk, er kan weinig misgaan als je voor andere combinaties gaat.

Feestje b(r)ouwen

Snijd de stukken fruit in stukken die door de opening van de fles heenpassen. Kruiden kan je in zijn geheel toevoegen. Laat enige ruimte in de fles, omdat tijdens deze tweede fermentatie wat koolzuur kan ontstaan. Zet de afgesloten fles nog 2 tot 3 dagen in een koele, donkere ruimte. Haal tenslotte de kombucha door een zeef en zet nog een paar uurtjes in de koelkast voor een heerlijk koel drankje.

Proost!

Appel & gember

Fris en scherp. Een van onze persoonlijke favoriete (of eigenlijk alles met gember).

Framboos & aardbei

Zoet en toegankelijk.

Citroen & munt

Licht en fris.

Peer & tijm

Sterk en kruidig.

Sinaasappel & rozemarijn

Warm en aangenaam.

Bessen

Friszuur tot zuurzoet.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Augurken inmaken
Mark - | 28 juli 2022
Gedurende de zomermaanden heb je veel plezier van een paar augurken planten. En als je ze inmaakt: een heel jaar! In deze blog een laten we zien hoe je van een paar augurken planten in een paar weken genoeg hebt voor een jaar (zolang niemand zwanger is!).
Zelfgemaakte mayonaise
Maria - | 21 mei 2022
Een groot deel van het jaar, hebben we meer eieren dan we nodig hebben. Dat maakt een mens creatief. Hoewel mayonaise niet veel eieren nodig heeft, kunnen we er meer ei in kwijt dan in een pot uit de supermarkt. En het is nog lekkerder ook!
Onze kippensoep: van kip op het erf tot soep in je bord
Maria - | 05 mei 2022
Oma's kippensoep is het lekkerst, maar niet in huize van Buuren. Noem het ouderwetse kippensoep en dan komen we weer in de buurt. We delen graag ons soeprecept met Ć©chte kip (zo'n kip die hier heeft rondgescharreld en een leven heeft gehad waar het aantal beter leven sterren niet tegenop kan).
Onze siroop van paardebloem
Maria - | 05 mei 2022
De laatste zondag van april is het 'dag van de paardenbloem'. Geheel terecht dat dit wonderlijke plantje een eigen dag heeft, want - zoals die commercial van de radio zegt - wie maar lang genoeg gewoon blijft, wordt vanzelf bijzonder. In deze blog ons recept voor paardenbloemenlimonade.
Wildplukken in het vroege voorjaar
Maria - | 01 maart 2022
Wildplukken kan het hele jaar door, ook in het vroege voorjaar als alles nog kaal lijkt. Als je goed kijkt, is er op elk moment van het jaar eetbaars te ontdekken. In deze blog: wildplukken in het vroege voorjaar in de polders van de Krimpenerwaard.
Van vlierbloesem tot bloemige limonade
Maria - | 05 januari 2022
Als de lente zijn beste tijd heeft gehad en de zomer om de hoek komt kijken, viert de vlier zijn hoogtijdagen. De parfumachtige, lichtzoete vlierbloesem riekt je tegemoet op die eerste zonnige dagen. Tijd om op pad te gaan om de stuifmeelrijkste, witte schermen tot zachte limonade te toveren.