• Beleef het en eet het

    Maria - | 15 mei 2022

Beleef het en eet het

Midden in de prachtige polders van de Hoeksche Waard ligt de boerderij van boer Martin. Hij kan zichzelf beter voorstellen dan wij dat kunnen, maar als je langs gaat zal je zeker weten kennismaken met deze enthousiaste en directe boer. Hij zegt waar het op staat en de naam "beleef het en eet het" is hier een levend voorbeeld van. We delen graag met jou de beleving die wij hebben.

Beleef het

Trek je laarzen aan en draag kleding die minimaal heel erg vies mogen worden. Vergeet de bakken, kratten en manden niet voor de aardappels, uien, pompoenen, wortels, spruiten en kolen. Meer adviezen hebben we niet. Omdat een beleving niet in woorden te vatten is, hebben we het in foto's vastgelegd. Kan je er geen genoeg van krijgen? Deze hippe boerderij is ook op social media te volgen én het zijn net mensen. Ze schrijven niet alleen over de boerderij maar ook wat over het reilen en zeilen van de mensen die op de boerderij wonen - vinden wij leuk.

Eet het

Zakken en kratten vol met eten laadden wij in de pick-up na een uurtje oogsten. Aangezien we (nog) niet genoeg oogst hebben van ons eigen perceel is dit een hele welkome aanvulling. We sluiten de beleving af met een versgebakken frietje met aardappels van het land.

Als het mes aan twee kanten snijdt: een zakmes voor je kind
Maria - | 12 februari 2022
Vanaf welke leeftijd geef je je kind een zakmes? Is het veilig? Welke regels spreek je af? In deze blog delen wij onze visie op het zakmes. Zoals je ons kent: niet bang aangelegd met een portie gezond verstand.
Zelfoogstdag bij bi-jovira: ontdekken hoe het écht anders kan
Maria - | 10 september 2022
We gingen naar de zelfoogstdag van Bi-jovira in Ooltgensplaat. Een akkerbouwbedrijf dat het roer jaren geleden radicaal omgooide naar de enige kant die houdbaar is: regeneratieve landbouw. Een boet met een hart voor de aarde, het (boeren)land en de mens. Wij zijn nu al fan en geloven erin.
Onze netflix-favorieten
Maria - | 13 mei 2022
Duurzaam en zelfvoorzienend wonen op het platteland vraagt om een tijdsinvestering. Toch kregen we het voor elkaar de tofste docu's op netflix te kijken en stelden zo onze top-5 samen. Uiteraard met de focus op natuur, biodiversiteit, verbondenheid en regeneratie.
7x dit moet je weten over wildkamperen
Maria - | 14 augustus 2022
Dit jaar gingen we voor het eerst wildkamperen in Zweden. Gebruik maken van het zogenoemde allemansrecht. In deze blog delen we 7 dingen die je zeker moet weten over wildkamperen.
Wildkamperen met kinderen in Zweden
Maria - | 12 augustus 2022
Wie wil wildkamperen in Zweden, moet zich voorbereiden. Wie dat wil mét kinderen, krabt zich nog eens achter zijn oor. Na een nachtje slapen waren we nog steeds meer dan enthousiast. Inmiddels zijn we ruim 2 weken wildkampeerervaring rijker. In deze blogs delen we onze tips en tops.
Wildkamperen: onze rondreis door het Zuiden van Zweden
Maria - | 12 augustus 2022
In deze blog delen we onze kindvriendelijke rondreis door Zuid-Zweden met een totaal van zo'n 3000 kilometer door Skåne län, Blekinge län, Kronobergs län, Jönköpings län en Hallands län. Door de minimale kilometers voor wat toch wel een rondreis door Zuid-Zweden te noemen is, is er meer dan voldoende tijd over voor leuke activiteiten overdag.

Kijkje in ons dagelijks leven?