• Beleef het en eet het

    Maria - | 15 mei 2022

Beleef het en eet het

Midden in de prachtige polders van de Hoeksche Waard ligt de boerderij van boer Martin. Hij kan zichzelf beter voorstellen dan wij dat kunnen, maar als je langs gaat zal je zeker weten kennismaken met deze enthousiaste en directe boer. Hij zegt waar het op staat en de naam "beleef het en eet het" is hier een levend voorbeeld van. We delen graag met jou de beleving die wij hebben.

Beleef het

Trek je laarzen aan en draag kleding die minimaal heel erg vies mogen worden. Vergeet de bakken, kratten en manden niet voor de aardappels, uien, pompoenen, wortels, spruiten en kolen. Meer adviezen hebben we niet. Omdat een beleving niet in woorden te vatten is, hebben we het in foto's vastgelegd. Kan je er geen genoeg van krijgen? Deze hippe boerderij is ook op social media te volgen én het zijn net mensen. Ze schrijven niet alleen over de boerderij maar ook wat over het reilen en zeilen van de mensen die op de boerderij wonen - vinden wij leuk.

Eet het

Zakken en kratten vol met eten laadden wij in de pick-up na een uurtje oogsten. Aangezien we (nog) niet genoeg oogst hebben van ons eigen perceel is dit een hele welkome aanvulling. We sluiten de beleving af met een versgebakken frietje met aardappels van het land.

De 11 meest gestelde vragen over erfdelen met je (schoon)familie
Maria - | 06 maart 2022
Waarom? Heb je nooit ruzie? Wat als je weg wil? De meeste mensen hebben een hoop vragen over erfdelen. Speciaal voor jou hebben wij de 11 meest gestelde vragen in één overzichtelijke blog beantwoord.
Kamperen op TuinGoed Bonatèr
Maria - | 28 mei 2022
Grenzend aan het Markermeer in de top voor Noord-Holland vinden we de biologisch-dynamische tuinderij met bijbehorende boerencamping. Wij kampeerder drie dagen in deze groene oase en laten jou weten wat wij ervan vonden.
Een kip slachten: van A tot Z
Maria - | 23 mei 2022
We doen het graag zelf. Kippen houden, kuikens grootbrengen en kippen slachten om vervolgens eigengemaakte kippensoep te maken. In deze blog nemen we je mee in de stappen van slachten van een kip.
Kamperen op landgoed Quadenoord
Maria - | 16 mei 2022
Midden in de Gelderse bossen rondom Renkum ligt landgoed Quadenoord welke een uitgestrekt natuurkampeerterrein herbergt. Wij gingen als gezin drie dagen kamperen en delen in deze blog met jou onze back-to-basic ervaring op de bosrijke natuurcamping.
De Buytenhof is tof!
Maria - | 15 mei 2022
Dames en heren, appels en peren.. te krijgen bij de Buytenhof. Pluk aardbei in mei, in de zomer bloemen, aardappels en in het najaar nog meer! Rooi het, pluk het, oogst het. Wij gingen na een keer aardappels rooien terug voor meer: appels en peer en concludeerden: de Buytenhof is tof!
Wonen met je moeder
Maria - | 08 mei 2022
Moederdag is de dag waarop stad en land zich begeeft op weg met een bosje rozen en chocolade naar hun moeder in het dorp - of als je pech hebt een provincie - verderop. Wij trekken de tussendeur open en stappen binnen, wel of geen moederdag, iedere dag. Iedere dag is hier een beetje moederdag.

Kijkje in ons dagelijks leven?