• Beleef het en eet het

    Maria - | 15 mei 2022

Beleef het en eet het

Midden in de prachtige polders van de Hoeksche Waard ligt de boerderij van boer Martin. Hij kan zichzelf beter voorstellen dan wij dat kunnen, maar als je langs gaat zal je zeker weten kennismaken met deze enthousiaste en directe boer. Hij zegt waar het op staat en de naam "beleef het en eet het" is hier een levend voorbeeld van. We delen graag met jou de beleving die wij hebben.

Beleef het

Trek je laarzen aan en draag kleding die minimaal heel erg vies mogen worden. Vergeet de bakken, kratten en manden niet voor de aardappels, uien, pompoenen, wortels, spruiten en kolen. Meer adviezen hebben we niet. Omdat een beleving niet in woorden te vatten is, hebben we het in foto's vastgelegd. Kan je er geen genoeg van krijgen? Deze hippe boerderij is ook op social media te volgen én het zijn net mensen. Ze schrijven niet alleen over de boerderij maar ook wat over het reilen en zeilen van de mensen die op de boerderij wonen - vinden wij leuk.

Eet het

Zakken en kratten vol met eten laadden wij in de pick-up na een uurtje oogsten. Aangezien we (nog) niet genoeg oogst hebben van ons eigen perceel is dit een hele welkome aanvulling. We sluiten de beleving af met een versgebakken frietje met aardappels van het land.

Hiken in nationaal park Alpi Marittime
Maria - | 31 juli 2023
Het begon met een spontaan idee om na een tiental jaren weer eens de rugzak af te stoffen en te gaan doen waar we eens - lang geleden voor we kinderen hadden - zo blij van werden: hiken. Wie ons kent, weet dat een idee als vanzelfsprekend wordt uitgevoerd. Lees het hele avontuur hier.
De tentipi: een review over dé tent onder de tipi's
Maria - | 15 april 2023
Sinds jaar en dag slapen we in de tentipi. Inmiddels kennen we die tent van binnen en van buiten, letterlijk. Jarenlang prijkten we op de hoofdpagina van de IJslandse VVV poserend voor de tipi trekkend als gezin door dat onherbergzame land. Tijd voor een review.
Als het mes aan twee kanten snijdt: een zakmes voor je kind
Maria - | 12 februari 2022
Vanaf welke leeftijd geef je je kind een zakmes? Is het veilig? Welke regels spreek je af? In deze blog delen wij onze visie op het zakmes. Zoals je ons kent: niet bang aangelegd met een portie gezond verstand.
Zelfoogstdag bij bi-jovira: ontdekken hoe het écht anders kan
Maria - | 10 september 2022
We gingen naar de zelfoogstdag van Bi-jovira in Ooltgensplaat. Een akkerbouwbedrijf dat het roer jaren geleden radicaal omgooide naar de enige kant die houdbaar is: regeneratieve landbouw. Een boet met een hart voor de aarde, het (boeren)land en de mens. Wij zijn nu al fan en geloven erin.
Onze netflix-favorieten
Maria - | 13 mei 2022
Duurzaam en zelfvoorzienend wonen op het platteland vraagt om een tijdsinvestering. Toch kregen we het voor elkaar de tofste docu's op netflix te kijken en stelden zo onze top-5 samen. Uiteraard met de focus op natuur, biodiversiteit, verbondenheid en regeneratie.
7x dit moet je weten over wildkamperen
Maria - | 14 augustus 2022
Dit jaar gingen we voor het eerst wildkamperen in Zweden. Gebruik maken van het zogenoemde allemansrecht. In deze blog delen we 7 dingen die je zeker moet weten over wildkamperen.

Kijkje in ons dagelijks leven?