Tweedehands kleding kopen, waar halen we het vandaan?

In kleur en stijl in tweedehands kleding

Wij houden ervan om ons leuk te kleden. Dat moet in kleur, met zoveel mogelijk print en het liefst ook nog tweedehands. Je zou denken dat dat zoeken is naar een speld in een hooiberg, maar zo ervaren wij dat niet. We maken gebruik van verschillende verkoopmogelijkheden bij het aanschaffen van tweedehands kleding.

Auteur: Judith

Kringloopwinkels

Wij (lees: de vrouwen) kennen de kringloopwinkels in onze omgeving als onze eigen broekzak. Zo nu en dan hebben we een ‘kringloopuitje’ en gaan we alle kringloopzaken in de buurt langs. Een leuk kledingstuk moet je wel treffen. Door zo nu en dan kringloopwinkels te bezoeken vergroten we onze “treffingskans”. Met dagjes uit pakken we vaak kringloopzaken mee. En als Maria meegaat weet je één ding zeker: alle kringloopwinkels in die stad worden bezocht. Zij stippelt zelfs van tevoren een “kringlooproutekaart” uit.

Tweedehands kledingzaken

Jaren geleden was het best lastig om tweedehands kledingzaken te vinden. Nu poppen deze zaken in stad en land op, en dat is top! De tweedehands kledingzaken staan niet altijd vermeld op het internet, dus dan moeten we de zaak bij naam kennen of per toeval tegenkomen. Wij zijn fan van Appel en een Ei. Dit is een tweedehands kledingzaak bij ons in de buurt. De medewerkers zijn niet verlegen om print en kleur in de winkel te hangen. Daar vertoeven wij dus prima; in onze garderobe hangen nu fantastische ‘goudappeltjes’.

Online marktplaatsen

Marktplaats en Vinted zijn online plekken om kleding te (ver)kopen. Maria en Judith kopen voornamelijk kinderkleding via dit platform. Die zijn dol op Scandinavische en retro kleding, zoals Four Funky Favours, Maxomorra en Duns Sweden. En hoe leuk is ‘t om deze uberkneiteleuke kleding voor de helft van de nieuwprijs aan te schaffen!

 

Ken jij nog andere plekken voor tweedehands kleding? Laat het aan ons weten!

Kijkje in ons dagelijks leven?

Vogeltaart maken voor meer vogels in je tuin
Maria Speksnijder - van Buuren | 23 januari 2021
Een vogeltaart is leuk én makkelijk om te maken, een juweeltje in je tuin en een feestje voor de tuinvogels. Fijne bijkomstigheid is dat er vrijwel niets mis kan gaan. Hierbij ons stappenplan met foto’s voor de niet-zo-creatieve doe-het-zelver
BAM: Beter spelen, Anders spelen, Meer spelen.
Maria Speksnijder - van Buuren | 24 december 2020
Als we de reclames mogen geloven, zijn kinderen een stuk gelukkiger met nieuw, meer en duurder speelgoed. Als we om ons heen kijken, zien we dat kinderen cadeau(tje)s krijgen na een prik, een zwemdiploma, de avondvierdaagse, met sinterklaas, met kerst en op hun verjaardag. Het feest kan niet op en speelgoed is top. Maar is nieuw leuker, meer beter en duurder stoerder?
AED. Daar red je levens mee
Mark van Buuren | 29 juli 2020
Vrijwel iedereen heeft een opstalverzekering, terwijl de kans op een hartstilstand veel groter is dan het afbranden van je woning. Het laatste kost alleen je huis, het eerste je leven. Business case is snel gemaakt: wij regelen een AED bij de entree. Snel bereikbaar voor ons en de buurt.
Ervaring met wasbare luiers van onze poepexperts
Judith van Rijn - van Buuren | 03 juli 2020
Struin (st)ront op internet en raak vooral nog meer gedesillusioneerd over wasbare luiers. Althans, dat is onze ervaring na een urenlange zoektocht naar de do’s en don'ts. Spoiler alert: het antwoord ga je niet vinden. Wel delen we graag wat onze ervaringen zijn met het ‘wasbare luier leven’.
Compostbakken maken
Judith van Rijn - van Buuren | 15 juli 2020
Compost is de basisbemesting voor onze moestuin. We gebruiken hiervoor compostbakken die Harm op een zaterdagmiddag in elkaar heeft getimmerd. Met een doordachte schets, mooi steigerhout en goed gereedschap stond het resultaat binnen een aantal uren in de tuin: robuuste compostbakken met een natuurlijke look.
Kweektunnel maken
Judith van Rijn - van Buuren | 11 juli 2020
Met een kweektunnel valt er meer uit de bodem te halen! De klusgrage do-it-yourselfer onder ons hebben hun knappe koppen bij elkaar gestoken en een prachtontwerp gemaakt. Het resultaat? Een kruisbestuiving van een tunnel en losse bak. Hier plukken we elke dag de vruchten van. Check hier het ontwerp.