Tweedehands kleding kopen, waar halen we het vandaan?

In kleur en stijl in tweedehands kleding

Wij houden ervan om ons leuk te kleden. Dat moet in kleur, met zoveel mogelijk print en het liefst ook nog tweedehands. Je zou denken dat dat zoeken is naar een speld in een hooiberg, maar zo ervaren wij dat niet. We maken gebruik van verschillende verkoopmogelijkheden bij het aanschaffen van tweedehands kleding.

Kringloopwinkels

Wij (lees: de vrouwen) kennen de kringloopwinkels in onze omgeving als onze eigen broekzak. Zo nu en dan hebben we een ‘kringloopuitje’ en gaan we alle kringloopzaken in de buurt langs. Een leuk kledingstuk moet je wel treffen. Door zo nu en dan kringloopwinkels te bezoeken vergroten we onze “treffingskans”. Met dagjes uit pakken we vaak kringloopzaken mee. En als Maria meegaat weet je één ding zeker: alle kringloopwinkels in die stad worden bezocht. Zij stippelt zelfs van tevoren een “kringlooproutekaart” uit.

Tweedehands kledingzaken

Jaren geleden was het best lastig om tweedehands kledingzaken te vinden. Nu poppen deze zaken in stad en land op, en dat is top! De tweedehands kledingzaken staan niet altijd vermeld op het internet, dus dan moeten we de zaak bij naam kennen of per toeval tegenkomen. Wij zijn fan van Appel en een Ei. Dit is een tweedehands kledingzaak bij ons in de buurt. De medewerkers zijn niet verlegen om print en kleur in de winkel te hangen. Daar vertoeven wij dus prima; in onze garderobe hangen nu fantastische ‘goudappeltjes’.

Online marktplaatsen

Marktplaats en Vinted zijn online plekken om kleding te (ver)kopen. Maria en Judith kopen voornamelijk kinderkleding via dit platform. Die zijn dol op Scandinavische en retro kleding, zoals Four Funky Favours, Maxomorra en Duns Sweden. En hoe leuk is ‘t om deze uberkneiteleuke kleding voor de helft van de nieuwprijs aan te schaffen!

 

Ken jij nog andere plekken voor tweedehands kleding? Laat het aan ons weten!

Kijkje in ons dagelijks leven?

Een kip slachten: van A tot Z
Maria - | 23 mei 2022
We doen het graag zelf. Kippen houden, kuikens grootbrengen en kippen slachten om vervolgens eigengemaakte kippensoep te maken. In deze blog nemen we je mee in de stappen van slachten van een kip.
Kruidenspiraal aanleggen
Maria - | 22 mei 2022
In het ontwerp van onze inheemse, natuurlijke voortuin stond een prachtige kruidenspiraal ingetekend. In deze blog laten we zien hoe een ontwerp werd gerealiseerd.
Upcycle oude dakpannen
Maria - | 22 mei 2022
Na al dat gebouw en verbouw kwamen er heel wat toffe, oude dakpannen beschikbaar. Er kwam een ander plan voor de dakpan, of eigenlijk: plannen. We hadden zoveel leuke ideeën dat we zelfs oude dakpannen aan 't eind van de straat hebben opgehaald. In deze blog 5 manieren om dakpannen te hergebruiken.
Een insectenvriendelijke takkenwal
Maria - | 08 mei 2022
Willen we een insectenmuur, takkenwal, houtwal of takkenril? Op diverse plaatsen op het erf hebben we takkenrils en houtwallen en op het voorerf wilden we graag iets tussen een insectenmuur en takkenwal in. Lees hier hoe wij dit project aanpakten.
Zero waste in de badkamer
Maria - | 11 maart 2022
Het grote less waste feest van de badkamer. Ontdek hoe eenvoudig het is te minimaliseren in jouw badkamer en wegwerpproducten te vervangen door meer duurzame alternatieven.
De (on)zin van een groene kliko
Maria - | 07 maart 2022
Groenbak, groene kliko, de GFT-bak, hoe je het ook noemt, dat ding waar je het groente-, fruit- en tuinafval in doet en langs de kant van de weg zet. Heel goed dat het wordt gescheiden, maar als je eenmaal weet hoe nuttig die GFT is, zet je de groenbak nooit meer langs de kant van de weg.