• De blog van de Buuren

    Alles over verduurzaming, erfdelen, moestuinieren en meer

Drie etmalen zonder 'gas, licht en water'

Mark - | 05 januari 2024

We zijn de uitdaging aangegaan: met 14 personen drie dagen geen gebruik maken van nutsvoorzieningen, midden in de winter op de donkerste dagen van het jaar. Geen elektriciteit van het grid, geen water van het drinkwaterbedrijf en geen gas voor een CV-ketel.

Smart Home en energie management

Mark - | 18 juli 2022

Leven van het land en de zon gaat uitstekend samen met innovatie en technologie. Meet- en regeltechniek, dashboards en gezond verstand dragen bij aan het zelfvoorzienend maken van onze homestead.

Waterfilters: zonder (schoon) water geen leven.

Mark - | 04 maart 2022

Wat als.. er geen of vervuild water uit de kraan komt. Of als er geen leidingwater beschikbaar is. Een waterfilter kan levensreddend zijn. Onze praktijk ervaring.

Blackout. Als het donker wordt, en koud.

Mark - | 24 januari 2022

Elektriciteit. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar de stabiliteit van het grid wankelt, en de continuïteit is niet meer gegarandeerd. Hoe bereid je je hierop voor? We maakten onze eigen blackout: gas weg, kraan dicht, hoofdschakelaars om.

Eigen water. Van bron tot kraan.

Mark - | 09 december 2021

Drinkwater van het drinkwaterbedrijf is relatief goedkoop en stabiel. Er is daarom geen 'terugverdientijd' voor een eigen bron en waterzuiveringsinstallatie. Tegelijkertijd is drinkwater zo essentieel, dat niemand 3 dagen zonder kan. Daarom, een eigen bron

Elektrische auto's bij een blackout

Mark - | 08 december 2021

Een beetje EV heeft meer dan 60 kWh aan accucapaciteit. Welkome energie als het lichtnet faalt. Alleen: heb je er iets aan als de auto geen stroom kan terugleveren?