Aangebakken pan schoonmaken

Met klein grut om ons heen kan koken een uitdaging zijn. Een klein onoplettend moment, en opeens ruikt het aangebrand… De pan is aangebakken, en nu?

Auteur: Judith

Aanbaklaag laten weken met huis-tuin-keuken middelen

Een geutje schoonmaakazijn verlicht het schrobwerk. Door azijn in te laten trekken, weekt de aangebakken laag. Hierdoor is het makkelijker om de aanbaklaag eraf te schrobben. Dit kan bijvoorbeeld ook met citroen of soda.

Wij hebben goede ervaringen om een aangebakken laag uit een pan te verwijderen. Weet jij nog andere manieren? Laat het aan ons weten! :-)

Kijkje in ons dagelijks leven?

AED. Daar red je levens mee
Mark van Buuren | 29 juli 2020
Vrijwel iedereen heeft een opstalverzekering, terwijl de kans op een hartstilstand veel groter is dan het afbranden van je woning. Het laatste kost alleen je huis, het eerste je leven. Business case is snel gemaakt: wij regelen een AED bij de entree. Snel bereikbaar voor ons en de buurt.
Compostbakken maken
Judith van Rijn - van Buuren | 15 juli 2020
Compost is de basisbemesting voor onze moestuin. We gebruiken hiervoor compostbakken die Harm op een zaterdagmiddag in elkaar heeft getimmerd. Met een doordachte schets, mooi steigerhout en goed gereedschap stond het resultaat binnen een aantal uren in de tuin: robuuste compostbakken met een natuurlijke look.
Kweektunnel maken
Judith van Rijn - van Buuren | 11 juli 2020
Met een kweektunnel valt er meer uit de bodem te halen! De klusgrage do-it-yourselfer onder ons hebben hun knappe koppen bij elkaar gestoken en een prachtontwerp gemaakt. Het resultaat? Een kruisbestuiving van een tunnel en losse bak. Hier plukken we elke dag de vruchten van. Check hier het ontwerp.
Tweedehands kleding kopen, waar halen we het vandaan?
Judith van Rijn - van Buuren | 11 juli 2020
Wij houden ervan om ons leuk te kleden. Dat moet in kleur, in print en het liefst ook nog tweedehands. Is dat zoeken naar een speld in een hooiberg? Zeker niet! We maken gebruik van verschillende tweedehands verkoopmogelijkheden voor de aanschaf van tweedehands kleding. Benieuwd waar we dat vandaan halen?
Voedselverspilling tegengaan is geen verspilde moeite
Judith van Rijn - van Buuren | 05 juli 2020
Het is uitgegroeid tot een groot vraagstuk: voedselverspilling. In 2019 verspilden Nederlanders 34,3 kilo eten per persoon. Wij proberen met elkaar bewuster om te gaan met voedsel. Lees hier wat wij doen om voedselverspilling te verminderen.
Van 2 vuilniszakken op één dag naar 1 vuilniszak in één week
Judith van Rijn - van Buuren | 04 juli 2020
We hebben een kleurrijke hoek ingericht vol met groene, blauwe en grijze containerbakken. Papier, plastic, glas, groen afval, ijzer, olie, metaal en hout kennen elk hun eigen bestemming. Volle bak dus. Althans, dat geldt niet voor de afvalbakken. Wij hebben heel weinig vuilniszakken per week.