Pruimentaart van geweckte pruimen

Vorig jaar (2019) hadden we een fantastisch pruimenjaar. Zó fantastisch dat we daar vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken. Dit jaar hebben we nul pruimen van de bomen, maar wél geweckte pruimen van vorig jaar die ik goed kan gebruiken voor een heerlijke pruimentaart. Dit is zonder meer de lekkerste pruimentaart die ik ken. Dus bedankt Smulweb voor dit heerlijke pruimentaart recept.

Auteur: Siebe

Ingrediënten

  • Circa 600 gram geweckte pruimen
  • 50 gram ongezouten gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 theelepels bakpoeder
  • 120 milliliter melk
  • Boter voor het invetten

Deeg

Warm de oven voor op 165 graden. Zeef de bloem en doe er een half zakje bakpoeder door. Klop een schuimig mengsel van eieren, suiker en vanillearoma. Roer vervolgens het eimengsel, de bloem, de boter en melk door elkaar. Doe dit voorzichtig en met zo min mogelijk slagen. Anders roer je de lucht weer uit het beslag.

Pruimen

Laat de geweckte pruimen uitlekken en snijd ze vervolgens doormidden. Gooi de pitten uiteraard weg.

Taart

Vet de taartvorm in. Giet een dun laagje beslag in de taartvorm en verdeel stukjes pruim over de taart. Houd een paar mooie pruimen apart. Doe er weer beslag op en druk de laatste mooie pruimen bovenop de taart. Doe de taart 50/60 minuten. Binnen een klein uurtje is het 'caketime'!

Kijkje in ons dagelijks leven?

Zelf tomatensaus maken
Siebe van Rijn | 16 augustus 2020
Wil jij tomatensaus maken? Dan ben je hier aan het goede adres. In de zomer halen we een rigoureuze hoeveelheid ronde rode vitaminebommetjes uit de moestuin. Om het voor onszelf beheersbaar te houden, maken we liters en liters tomatensaus. Gelukkig is tomatensaus maken geen rocket science. Ontdek hier ons recept!
Viervruchtenjam met bessen
Mark van Buuren | 13 juli 2020
Zelf jam maken is appeltje eitje, maar wat als je (bijna) geen fruit meer hebt? Wij maken viervruchtenjam. Dit doen wij als we klein fruit uit de tuin over hebben. Zo gebruiken we de restjes netjes. Mark heeft een mooie jam gemaakt van braam, kruisbes, zwarte bes en rode bes. Ontdek het recept hier.
Rechtstreex: van boer naar bord
Judith van Rijn - van Buuren | 12 juli 2020
Lokaal, transparant en sociaal, termen die hedendaags weinig van toepassing zijn op onze voedselketen. Voor ons reden om meer lokaal boodschappen te doen. Het initiatief Rechtstreex biedt ons uitkomst. Zuivel, groenten, fruit en aardappels komen allemaal uit de buurt. Meer weten? Ontdek het hier.