Pruimentaart van geweckte pruimen

Vorig jaar (2019) hadden we een fantastisch pruimenjaar. Zó fantastisch dat we daar vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken. Dit jaar hebben we nul pruimen van de bomen, maar wél geweckte pruimen van vorig jaar die ik goed kan gebruiken voor een heerlijke pruimentaart. Dit is zonder meer de lekkerste pruimentaart die ik ken. Dus bedankt Smulweb voor dit heerlijke pruimentaart recept.

 

Ingrediënten

  • Circa 600 gram geweckte pruimen
  • 50 gram ongezouten gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 theelepels bakpoeder
  • 120 milliliter melk
  • Boter voor het invetten

Deeg

Warm de oven voor op 165 graden. Zeef de bloem en doe er een half zakje bakpoeder door. Klop een schuimig mengsel van eieren, suiker en vanillearoma. Roer vervolgens het eimengsel, de bloem, de boter en melk door elkaar. Doe dit voorzichtig en met zo min mogelijk slagen. Anders roer je de lucht weer uit het beslag.

Pruimen

Laat de geweckte pruimen uitlekken en snijd ze vervolgens doormidden. Gooi de pitten uiteraard weg.

Taart

Vet de taartvorm in. Giet een dun laagje beslag in de taartvorm en verdeel stukjes pruim over de taart. Houd een paar mooie pruimen apart. Doe er weer beslag op en druk de laatste mooie pruimen bovenop de taart. Doe de taart 50/60 minuten. Binnen een klein uurtje is het 'caketime'!

Kijkje in ons dagelijks leven?

Augurken inmaken
Mark - | 28 juli 2022
Gedurende de zomermaanden heb je veel plezier van een paar augurken planten. En als je ze inmaakt: een heel jaar! In deze blog een laten we zien hoe je van een paar augurken planten in een paar weken genoeg hebt voor een jaar (zolang niemand zwanger is!).
Zelfgemaakte mayonaise
Maria - | 21 mei 2022
Een groot deel van het jaar, hebben we meer eieren dan we nodig hebben. Dat maakt een mens creatief. Hoewel mayonaise niet veel eieren nodig heeft, kunnen we er meer ei in kwijt dan in een pot uit de supermarkt. En het is nog lekkerder ook!
Onze kippensoep: van kip op het erf tot soep in je bord
Maria - | 05 mei 2022
Oma's kippensoep is het lekkerst, maar niet in huize van Buuren. Noem het ouderwetse kippensoep en dan komen we weer in de buurt. We delen graag ons soeprecept met échte kip (zo'n kip die hier heeft rondgescharreld en een leven heeft gehad waar het aantal beter leven sterren niet tegenop kan).