Pruimentaart van geweckte pruimen

Vorig jaar (2019) hadden we een fantastisch pruimenjaar. Zó fantastisch dat we daar vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken. Dit jaar hebben we nul pruimen van de bomen, maar wél geweckte pruimen van vorig jaar die ik goed kan gebruiken voor een heerlijke pruimentaart. Dit is zonder meer de lekkerste pruimentaart die ik ken. Dus bedankt Smulweb voor dit heerlijke pruimentaart recept.

 

Ingrediënten

  • Circa 600 gram geweckte pruimen
  • 50 gram ongezouten gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 theelepels bakpoeder
  • 120 milliliter melk
  • Boter voor het invetten

Deeg

Warm de oven voor op 165 graden. Zeef de bloem en doe er een half zakje bakpoeder door. Klop een schuimig mengsel van eieren, suiker en vanillearoma. Roer vervolgens het eimengsel, de bloem, de boter en melk door elkaar. Doe dit voorzichtig en met zo min mogelijk slagen. Anders roer je de lucht weer uit het beslag.

Pruimen

Laat de geweckte pruimen uitlekken en snijd ze vervolgens doormidden. Gooi de pitten uiteraard weg.

Taart

Vet de taartvorm in. Giet een dun laagje beslag in de taartvorm en verdeel stukjes pruim over de taart. Houd een paar mooie pruimen apart. Doe er weer beslag op en druk de laatste mooie pruimen bovenop de taart. Doe de taart 50/60 minuten. Binnen een klein uurtje is het 'caketime'!

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze kippensoep: van kip op het erf tot soep in je bord
Maria - | 05 mei 2022
Oma's kippensoep is het lekkerst, maar niet in huize van Buuren. Noem het ouderwetse kippensoep en dan komen we weer in de buurt. We delen graag ons soeprecept met échte kip (zo'n kip die hier heeft rondgescharreld en een leven heeft gehad waar het aantal beter leven sterren niet tegenop kan).
Onze siroop van paardebloem
Maria - | 05 mei 2022
De laatste zondag van april is het 'dag van de paardenbloem'. Geheel terecht dat dit wonderlijke plantje een eigen dag heeft, want - zoals die commercial van de radio zegt - wie maar lang genoeg gewoon blijft, wordt vanzelf bijzonder. In deze blog ons recept voor paardenbloemenlimonade.
Wildplukken in het vroege voorjaar
Maria - | 01 maart 2022
Wildplukken kan het hele jaar door, ook in het vroege voorjaar als alles nog kaal lijkt. Als je goed kijkt, is er op elk moment van het jaar eetbaars te ontdekken. In deze blog: wildplukken in het vroege voorjaar in de polders van de Krimpenerwaard.