Pruimentaart van geweckte pruimen

Vorig jaar (2019) hadden we een fantastisch pruimenjaar. Zó fantastisch dat we daar vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken. Dit jaar hebben we nul pruimen van de bomen, maar wél geweckte pruimen van vorig jaar die ik goed kan gebruiken voor een heerlijke pruimentaart. Dit is zonder meer de lekkerste pruimentaart die ik ken. Dus bedankt Smulweb voor dit heerlijke pruimentaart recept.

 

Ingrediënten

  • Circa 600 gram geweckte pruimen
  • 50 gram ongezouten gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 theelepels bakpoeder
  • 120 milliliter melk
  • Boter voor het invetten

Deeg

Warm de oven voor op 165 graden. Zeef de bloem en doe er een half zakje bakpoeder door. Klop een schuimig mengsel van eieren, suiker en vanillearoma. Roer vervolgens het eimengsel, de bloem, de boter en melk door elkaar. Doe dit voorzichtig en met zo min mogelijk slagen. Anders roer je de lucht weer uit het beslag.

Pruimen

Laat de geweckte pruimen uitlekken en snijd ze vervolgens doormidden. Gooi de pitten uiteraard weg.

Taart

Vet de taartvorm in. Giet een dun laagje beslag in de taartvorm en verdeel stukjes pruim over de taart. Houd een paar mooie pruimen apart. Doe er weer beslag op en druk de laatste mooie pruimen bovenop de taart. Doe de taart 50/60 minuten. Binnen een klein uurtje is het 'caketime'!

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Meringue: verhit gesuikerd eiwit
Maria - | 22 mei 2022
Een nieuwe blog in de reeks "wat je allemaal kan doen met ei" en dan in de subcategorie: eiwit! Want deze heerlijke zoete net wat taaie gebakjes zijn niet meer dan verhit eiwit. Oké, en een hoop suiker. Lees meer over deze zoete lekkernij (zeker als je een overschot hebt aan ei).