Het muist al wat van katten komt. Ofwel: de kat volgt zijn karakter. Ondanks haar tengere kattenlijfje, verorbert deze jager dagelijks meerdere muizen. Krijg je ook al trek?

~ 700

muizen per jaar

~ 15

mollen per jaar

~ 24

ratten per jaar

~ 1

kuikens per jaar

Sila, de magere jager

In de eerste vijf jaar hebben we vijf katten 'versleten', De eerste drie zijn slachtoffer geworden van een grotere jager: de automobilist op het Westeinde. De andere twee zijn 'nog in leven' maar maken de buurt onveilig! Sila, de grijze poes, is een ervaren jager en komt bijna dagelijks met mollen, muizen en ratten. En soms moet een duif of koolmees eraan geloven. 

Meestal spelen katten met muizen, met de dood van de muis tot gevolg - het ultieme Tom & Jerry spel. Maar voor Sila is het een copieus diner: de muis wordt gericht gevangen, onder luid gemiauw voor de deur gelegd en demonstratief opgegeten. Tip: als je last van misofonie hebt, zet dan je geluid uit tijdens het kijken van de video (mp4, 24Mb, 1:14).

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Herfst in de moestuin: bezigheden in november
Maria - | 30 oktober 2022
Een moestuinseizoen stopt nooit. Het jaarrond zijn er werkzaamheden en is er te oogsten. Toch wordt wel gezegd dat zo tegen het eind van het jaar het moestuinseizoen op z'n eind loopt. In deze blog de werkzaamheden in de moestuin in november.