Kamperen in de tuin

Kamperen in de tuin. Niet omdat, maar omdat het mag. Het is leuk, groen en ook nog eens avontuurlijk. In 2011 kwam er een trend Campinmygarden: Kampeer in mijn tuin. En het idee is net zo simpel als geniaal. Gratis bieden mensen hun tuin aan als kampeerplekje of een soort mini-camping.

Auteur: Thamar

Twee populaire plekken voor kamperen in de tuin

Er zijn twee populaire sites met daarop honderden adressen voor kamperen in de tuin. Op Gardenvoorcampers.com staan voornamelijk locaties in Frankrijk en op Campinmygarden.com veel locaties in Groot-Brittannië. Met de tent kan je slapen in de stad of juist weer op het platteland.

Helaas is het in Nederland verboden om te kamperen in andermans tuin zonder vergunning. Anders had ik graag willen kamperen in de tuin van iemand anders. Nieuwe mensen ontmoeten, op een nieuwe plek slapen en dan het liefst in de stad. Gewoon om te ervaren hoe het is om te slapen en te leven in een stad.

Dan maar kamperen in eigen tuin

Een vriendinnetje en ik besloten het anders aan te pakken. We gingen gewoon ‘wild’ kamperen in mijn tuin. Ruimte genoeg met onze honderden vierkante meters weiland. We maakten het zo gezellig mogelijk. Kauwende schapen rond de tent, kwakende kikkers en 'oehoe-ende' uilen in de bomen. We waren even vergeten dat we ook nog een oogje dicht moesten doen die nacht ☺.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Onze varkens, van big tot slacht.
Mark - | 03 februari 2024
In september kochten we vier biggetjes - een kruising tussen wolvarken en duroc. Een kort fotoverslag van 10 maanden varkens houden.
Hiken in nationaal park Alpi Marittime
Maria - | 31 juli 2023
Het begon met een spontaan idee om na een tiental jaren weer eens de rugzak af te stoffen en te gaan doen waar we eens - lang geleden voor we kinderen hadden - zo blij van werden: hiken. Wie ons kent, weet dat een idee als vanzelfsprekend wordt uitgevoerd. Lees het hele avontuur hier.
De tentipi: een review over dé tent onder de tipi's
Maria - | 15 april 2023
Sinds jaar en dag slapen we in de tentipi. Inmiddels kennen we die tent van binnen en van buiten, letterlijk. Jarenlang prijkten we op de hoofdpagina van de IJslandse VVV poserend voor de tipi trekkend als gezin door dat onherbergzame land. Tijd voor een review.