Kriebelbeestjes: thuisonderwijs met kleuters ten tijde van Corona

Nog voordat werd besloten dat de scholen dicht zouden gaan, wisten wij al dat onze kinderen de komende weken zouden thuiszitten. Samen met de oudste twee, Manasse (4) en Amos (6) hebben we een plannetje gemaakt op die ene zondagmiddag ergens half maart, voordat de wereld echt helemaal zou gaan veranderen. We zouden aan de hand van thema’s gaan werken en zij bedachten een heel rijtje thema’s, waaronder: kriebelbeestjes. Het bijzondere beestjesboek van Yuval Zommer bood die inspiratie en natuurlijk de tuin waar genoeg in de ontdekken is.

Naast een bijna-fulltime werkweek, een groot huishouden en de dagdagelijkse dingen, kwam dan ook nog het voorbereiden van de lesjes en het thuisonderwijs. Want er was een strak oppasschema gemaakt, met wie welke dag het onderwijs zou verzorgen, en dat maakte mij een bijna-volwaardige kleuterjuf die elke avond tot laat bezig was met het lesje van de dag daarop voor te bereiden voor de papa, opa of tante die het zou gaan verzorgen.

Hoewel het een heel lelijk document is, heeft het hier handvatten geboden om aan de slag te gaan. Van knutselen, tot kriebelbeestjes zoeken, een wormenbak maken en gedroogde insecten eten. Onderstaand een kleine preview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.