Bloedvlekken verwijderen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en met ons rondstuiterend tuig en het vele kluswerk hebben we wel eens bloedvlekken in textiel. Als we er op tijd bij zijn kost het ons geen bloed, zweet en tranen om de bloedvlekken te verwijderen.

Verse bloedvlekken verwijderen met koud water

We leggen textiel in een teil koud of lauw water. We gebruiken geen warm water, want daarmee bevorderen we het stollen. Dan wordt die vlek eruit halen helemaal een uitdaging. We laten het textiel zo’n 5 tot 6 uur weken. In principe is zo’n koud weekproces voldoende en gooien we het textiel in de wasmachine. 

Als koud water niet voldoende is…

Oude bloedvlekken gaan niet 1, 2, 3 weg door koud water. Wat wij dan nog wel eens proberen is textiel in koud water laten weken met een scheutje soda erin.

Wij hebben goede ervaringen met het gebruik van koud water en soda. Zijn er andere manieren waarop jij bloed uit textiel krijgt met huis-tuin-en-keuken middelen? Laat het aan ons weten! :-)

Kijkje in ons dagelijks leven?

Een kip slachten: van A tot Z
Maria - | 23 mei 2022
We doen het graag zelf. Kippen houden, kuikens grootbrengen en kippen slachten om vervolgens eigengemaakte kippensoep te maken. In deze blog nemen we je mee in de stappen van slachten van een kip.
Kruidenspiraal aanleggen
Maria - | 22 mei 2022
In het ontwerp van onze inheemse, natuurlijke voortuin stond een prachtige kruidenspiraal ingetekend. In deze blog laten we zien hoe een ontwerp werd gerealiseerd.
Upcycle oude dakpannen
Maria - | 22 mei 2022
Na al dat gebouw en verbouw kwamen er heel wat toffe, oude dakpannen beschikbaar. Er kwam een ander plan voor de dakpan, of eigenlijk: plannen. We hadden zoveel leuke ideeën dat we zelfs oude dakpannen aan 't eind van de straat hebben opgehaald. In deze blog 5 manieren om dakpannen te hergebruiken.