Bloedvlekken verwijderen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en met ons rondstuiterend tuig en het vele kluswerk hebben we wel eens bloedvlekken in textiel. Als we er op tijd bij zijn kost het ons geen bloed, zweet en tranen om de bloedvlekken te verwijderen.

Verse bloedvlekken verwijderen met koud water

We leggen textiel in een teil koud of lauw water. We gebruiken geen warm water, want daarmee bevorderen we het stollen. Dan wordt die vlek eruit halen helemaal een uitdaging. We laten het textiel zo’n 5 tot 6 uur weken. In principe is zo’n koud weekproces voldoende en gooien we het textiel in de wasmachine. 

Als koud water niet voldoende is…

Oude bloedvlekken gaan niet 1, 2, 3 weg door koud water. Wat wij dan nog wel eens proberen is textiel in koud water laten weken met een scheutje soda erin.

Wij hebben goede ervaringen met het gebruik van koud water en soda. Zijn er andere manieren waarop jij bloed uit textiel krijgt met huis-tuin-en-keuken middelen? Laat het aan ons weten! :-)

Kijkje in ons dagelijks leven?

Een duurzame feestdag: van geen tot groene cadeautjes
Maria - | 06 augustus 2023
In de blogreeks: duurzame feestdagen. We gaan van start met duurzaam cadeautjes geven. Als gever heb je enkel een beetje creativiteit, eigenheid en liefde nodig om de ontvanger een blij mens te maken. In deze blog geven we je wat groene adviezen.
Kombucha: lang leve de scoby!
Maria - | 26 maart 2023
Zelfvoorzienend leven en gevarieerd eten gaan ons gemakkelijk af. Zelf voorzien in een gevarieerd drankenassortiment is een grotere uitdaging. Naast verse (kruiden)thee en eindeloze hoeveelheden sap en limonade van fruit van eigen erf, voegen we graag toe aan het DIY-assortiment: kombucha!
Een kip slachten: van A tot Z
Maria - | 23 mei 2022
We doen het graag zelf. Kippen houden, kuikens grootbrengen en kippen slachten om vervolgens eigengemaakte kippensoep te maken. In deze blog nemen we je mee in de stappen van slachten van een kip.