AED. Daar red je levens mee.

17.000

hartstilstanden per jaar

10-20%

overlevingskans zonder AED

50-70%

overlevingskans met AED

€ 200

kosten per jaar

Binnen handbereik

De AED bij de entree

Meer dan een derde van de Nederlanders weet niet waar een AED in de buurt hangt. Daarbij is niet altijd een AED binnen de 6 minutenzone te vinden. Best frappant, vrijwel iedereen heeft een opstalverzekering, terwijl de kans op een hartstilstand veel groter is dan het afbranden van je woning. Het laatste kost alleen je huis, het eerste je leven. Business case is snel gemaakt: wij regelen een AED bij de entree. Snel bereikbaar voor ons en de buurt. De AED ligt letterlijk voor het grijpen voor iedereen, dus geen geklooi met pincodes waardoor het in de praktijk best lastig wordt gemaakt om de AED snel te gebruiken. Ook niet achter een (gesloten) voordeur, maar beschikbaar. Wel hangt er een camera boven - gewoon voor de zekerheid.

Volautomaat voor beste resultaat

DefiSign LIFE AED

In het voorjaar van 2018 hebben we een DefiSign LIFE AED (volautomaat) geplaatst bij onze oprit, in een Aivia 200 AED buitenkast. De buitenkast heeft een ventilator voor koeling in de zomer, en een hitte-element om de unit op temperatuur te houden in de winter. De AED Defisign Life is een volautomaat. Bij het openklappen krijg je direct een Nederlandstalige instructie voor gebruik. Het systeem werkt volledig automatisch. Althans met uitzondering van de elektroden. Die moet je uiteraard zelf opplakken. Qua kosten per jaar is het beduidend minder dan je opstalverzekering, terwijl de kans op een hartstilstand veel groter is dan het afbranden van je woning. Business case is daarmee eigenlijk snel gemaakt.

 

Binnen de 6 minutenzone

AED in de buurt

Bij plaatsing hebben we de directe omwonenden geïnformeerd dat de AED en reanimatie-kennis aanwezig is. Verder is het apparaat online aangemeld en zijn we actief op HartslagNu.

Gebruiksvriendelijk in onderhoud

Zorgen dat het klopt

De elektroden moeten elke 2.5 jaar vervangen worden; er gaan automatisch lampjes branden als het nodig is. De batterij gaat circa 7 jaar mee, en de lifetime van het apparaat is tenminste 10 jaar (via garantie). In de kast liggen ook twee rescuekits met mesjes/scharen.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Als het mes aan twee kanten snijdt: een zakmes voor je kind
Maria - | 12 februari 2022
Vanaf welke leeftijd geef je je kind een zakmes? Is het veilig? Welke regels spreek je af? In deze blog delen wij onze visie op het zakmes. Zoals je ons kent: niet bang aangelegd met een portie gezond verstand.
Zelfoogstdag bij bi-jovira: ontdekken hoe het écht anders kan
Maria - | 10 september 2022
We gingen naar de zelfoogstdag van Bi-jovira in Ooltgensplaat. Een akkerbouwbedrijf dat het roer jaren geleden radicaal omgooide naar de enige kant die houdbaar is: regeneratieve landbouw. Een boet met een hart voor de aarde, het (boeren)land en de mens. Wij zijn nu al fan en geloven erin.
Onze netflix-favorieten
Maria - | 13 mei 2022
Duurzaam en zelfvoorzienend wonen op het platteland vraagt om een tijdsinvestering. Toch kregen we het voor elkaar de tofste docu's op netflix te kijken en stelden zo onze top-5 samen. Uiteraard met de focus op natuur, biodiversiteit, verbondenheid en regeneratie.