AED. Daar red je levens mee.

17.000

hartstilstanden per jaar

10-20%

overlevingskans zonder AED

50-70%

overlevingskans met AED

€ 200

kosten per jaar

Binnen handbereik

De AED bij de entree

Meer dan een derde van de Nederlanders weet niet waar een AED in de buurt hangt. Daarbij is niet altijd een AED binnen de 6 minutenzone te vinden. Best frappant, vrijwel iedereen heeft een opstalverzekering, terwijl de kans op een hartstilstand veel groter is dan het afbranden van je woning. Het laatste kost alleen je huis, het eerste je leven. Business case is snel gemaakt: wij regelen een AED bij de entree. Snel bereikbaar voor ons en de buurt. De AED ligt letterlijk voor het grijpen voor iedereen, dus geen geklooi met pincodes waardoor het in de praktijk best lastig wordt gemaakt om de AED snel te gebruiken. Ook niet achter een (gesloten) voordeur, maar beschikbaar. Wel hangt er een camera boven - gewoon voor de zekerheid.

Volautomaat voor beste resultaat

DefiSign LIFE AED

In het voorjaar van 2018 hebben we een DefiSign LIFE AED (volautomaat) geplaatst bij onze oprit, in een Aivia 200 AED buitenkast. De buitenkast heeft een ventilator voor koeling in de zomer, en een hitte-element om de unit op temperatuur te houden in de winter. De AED Defisign Life is een volautomaat. Bij het openklappen krijg je direct een Nederlandstalige instructie voor gebruik. Het systeem werkt volledig automatisch. Althans met uitzondering van de elektroden. Die moet je uiteraard zelf opplakken. Qua kosten per jaar is het beduidend minder dan je opstalverzekering, terwijl de kans op een hartstilstand veel groter is dan het afbranden van je woning. Business case is daarmee eigenlijk snel gemaakt.

 

Binnen de 6 minutenzone

AED in de buurt

Bij plaatsing hebben we de directe omwonenden geïnformeerd dat de AED en reanimatie-kennis aanwezig is. Verder is het apparaat online aangemeld en zijn we actief op HartslagNu.

Gebruiksvriendelijk in onderhoud

Zorgen dat het klopt

De elektroden moeten elke 2.5 jaar vervangen worden; er gaan automatisch lampjes branden als het nodig is. De batterij gaat circa 7 jaar mee, en de lifetime van het apparaat is tenminste 10 jaar (via garantie). In de kast liggen ook twee rescuekits met mesjes/scharen.

Kijkje in ons dagelijks leven?

Een kip slachten: van A tot Z
Maria - | 23 mei 2022
We doen het graag zelf. Kippen houden, kuikens grootbrengen en kippen slachten om vervolgens eigengemaakte kippensoep te maken. In deze blog nemen we je mee in de stappen van slachten van een kip.
Kamperen op landgoed Quadenoord
Maria - | 16 mei 2022
Midden in de Gelderse bossen rondom Renkum ligt landgoed Quadenoord welke een uitgestrekt natuurkampeerterrein herbergt. Wij gingen als gezin drie dagen kamperen en delen in deze blog met jou onze back-to-basic ervaring op de bosrijke natuurcamping.
Beleef het en eet het!
Maria - | 15 mei 2022
We zijn dol op thuis, graag thuis en schrijven vooral over onze bezigheden rondom dat thuis. Speciaal voor de categorie lezers die geen twee hectare land, een halve boerderij en een leuke familie heeft, schrijven we over natuurlijke buitenactiviteiten. In deze blog: Beleef het en eet het in Strijen.