Energielabel: het papieren tijgertje

Ondanks dat we bij de koop van onze woning een kersvers D label kregen dat 10 jaar geldig is, hebben we prompt na de ingebruikname van de heat pipes, warmtepomp en de eerste 72 zonnepanelen een nieuw label aangevraagd.
De overheid heeft hiervoor een aparte website in het leven geroepen: https://www.energielabelvoorwoningen.nl en met veel omhaal van woorden wordt geprobeerd om nut en noodzaak hiervan aan te tonen.

Auteur: Mark

Ook al noemt Das Kapital het label een foplabel, geeft de huizenkoper aan dat hij er niet om maalt, en wordt het ervaren als geldklopperij, hebben we een nieuw label aangevraagd. Gewoon voor de heb. Omdat we er uiteindelijk toch wel trots op zijn dat we woonruimte van 20 jaar en ouder hebben omgebouwd naar een woning met energielabel A. Als we Heel Holland Transparant moet geloven, heeft een energielabel zelfs gevolgen voor je publieke geloofwaardigheid. Het moet niet gekker worden..

Bron:

https://decorrespondent.nl/3478/Heel-Holland-Transparant-Zo-bepalen-bedrijven-en-overheden-of-je-een-risicoburger-bent/453469893294-ffe6f6ad
https://www.bof.nl/2015/10/12/heel-holland-blijkt-transparant/

Kijkje in ons dagelijks leven?

Drie etmalen zonder 'gas, licht en water'
Mark - | 05 januari 2024
We zijn de uitdaging aangegaan: met 14 personen drie dagen geen gebruik maken van nutsvoorzieningen, midden in de winter op de donkerste dagen van het jaar. Geen elektriciteit van het grid, geen water van het drinkwaterbedrijf en geen gas voor een CV-ketel.
Smart Home en energie management
Mark - | 18 juli 2022
Leven van het land en de zon gaat uitstekend samen met innovatie en technologie. Meet- en regeltechniek, dashboards en gezond verstand dragen bij aan het zelfvoorzienend maken van onze homestead.
Waterfilters: zonder (schoon) water geen leven.
Mark - | 04 maart 2022
Wat als.. er geen of vervuild water uit de kraan komt. Of als er geen leidingwater beschikbaar is. Een waterfilter kan levensreddend zijn. Onze praktijk ervaring.