De informatie

Bij zelfvoorzienend leven hoort (in ons geval ook) het houden, slachten en eten van eigen dieren. Weet wat je eet wordt werkelijkheid met het leren slachten van kip. In deze workshop ga je aan de slag(t) met kip. In deze workshop leer je iets nieuws, of eigenlijk: iets oerouds. Hoewel je op internet van A tot Z kunt lezen en bekijken hoe het slachtproces in z'n werk gaat, is onze ervaring dat niets fijner is dan daadwerkelijk het proces onder begeleiding te doorlopen. Wees er als de kippen bij en meld je aan voor de eerstvolgende workshop.

De uitvoering

De workshop duurt zo'n 3 uur waarbij je na een korte rondleiding en theoretische introductie aan de slag gaat met het doden, plukken en schoonmaken van de kip. We werken met kleine groepen van maximaal 5 deelnemers. De mogelijkheid bestaat om je eigen kip (of ander pluimvee) mee te nemen. De workshop slachten inclusief boerenlunch kost 80,-. Neem je eigen pluimvee mee, krijg je 10,- korting.

De vragen

Mag ik ook alleen kijken? Ja, dat mag.

Mag ik ook ander pluimvee meenemen? Ja, dat mag en graag in overleg.

Mag ik ook met een eigen groep komen? Zeker, we geven ook particuliere workshops en workshops op maat. Neem contact op voor meer informatie.

Moet ik iets meenemen? Nee.

Hoe bereid ik voor? Meld je aan, lees je mail en kom in je oude kloffie.

Kijkje in ons dagelijks leven?