• Siebe

    Vrijbuiter

Siebe is trotse vader van een lieve dochter. Van oorsprong is hij een echte van Rijn en hij is aan deze familie toegevoegd door zijn huwelijk met Judith. Dat hij hier nu woont is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Tijd doorbrengen met gezin en vrienden, lekker eten, rommelen in de tuin, stoten en trappen op de bokszak, zomaar een paar dingen die Siebe belangrijk vindt. Maar wat hem echt bezighoud? Dat is de natuur. Werken in de buitenlucht en bezig zijn met het verzorgen en onderhouden van de flora en fauna is zijn “tweede natuur”. Dit doet hij dan ook klokje rond.

En wat is er nou leuker dan van je hobby je beroep maken? In 2019 is hij gestart als boswachter bij Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Hij struint buiten rond met een mooie missie: het in stand houden van het cultuurhistorische veenweidegebied en de daarbij behorende bijzondere flora en fauna.

Ook in zijn vrije uren is hij voornamelijk buiten te vinden (weet je gelijk waar zijn zongebruinde huidkleur vandaan komt ;-) ). Na een werkdag de moestuin in duiken om groente te oogsten of onkruid te verwijderen is business as usual. Want ja, groen groeit door en als je daar de vruchten van wil plukken, moet je ‘t goed onderhouden. En zeker met een flinke moestuin en boomgaard vergt dat dagelijks intensieve arbeid. Dat is het mooie aan met elkaar wonen, je kunt samen de zorg en het onderhoud voor het erf oppakken. Dat is niet alleen functioneel, maar ook gezellig.

De gezichten achter Kijkjebijdebuuren