• Het thuiskantoor

    van rokerige bouwkeet naar koffie, computers en arbeidszweet

Het kantoor van tevoor

Toen we het huis van de buurman kochten, waren we plots in het bezit van 'de loods'. Daar bevond zich de zogenaamde bouwkeet, inclusief smerig keukenblok met een - zo mogelijk - nog smeriger senseo-apparaat en een beschimmelde koelkast. Een ruimte doordrongen van een geur van rook vermengd met frituurvet en koffie.

Met de sloophamer door de werkkamer

We hebben er maar meteen werk van gemaakt, de handen uit de mouwen: zo de werkhandschoenen in. Voordat we kunnen werken, moet er gewerkt worden. Of in dit geval: gesloopt. Deze bouwkeet moest worden ontdaan worden van een keukenblok met schimmel erachter, een inbouwkast inclusief afzuigkap, een niet-werkend beveiligingssysteem en diverse lagen vloerbedekking.

Vele handen maken licht werk

Dit project was voor ons in omvang en grootte een eitje en zelfs kleine handen maakten een significant verschil in deze. Hier geen heitje-voor-een-karweitje, want anders hebben we binnen de kortste keren steenrijke kinderen. Enfin, er werd gesloopt en geruimd, een van de geliefdere klussen van de mannen hier (zowel de grote al de kleine). 

Een goed begin, is het halve werk

Als je googlet op thuiswerken, thuiskantoor, kom je vooral adviezen tegen gericht op ergonomisch werken, kleuren die je arbeidsethos zouden doen verhogen en allerlei handige kantoorgadgets. Toch willen wij nog even de stap ervoor belichten: een schoon, fris, wit plafond; muren zonder schimmel; een vloer die waterpas ligt; ventilatie; warmte en verlichting. Het lijkt zo ogenschijnlijk eenvoudig, en dat is het ook! Maar je moet het wel realiseren.

Het decor van het kantoor

Een thuiskantoor inrichten vereist geen interieurstylist, maar wanneer je geen subtropische eilandachtergrond wilt gebruiken tijdens je zoomsessie doe je er verstandig aan er geen wasrekken met onderbroeken neer te zetten. Wij kozen voor warm industrieel en maakten dankbaar gebruik van tweedehands donaties, kringloop en marktplaats. Hoewel het kantoor reeds in gebruik is genomen, is voor de regelmatige vergaderaar met oog voor detail elke maand nog wel een kleine update zichtbaar.

Na gedane arbeid...

... is het goed rusten, behalve bij van Buuren, dan begint het pas. Met de komst van tante corona wordt nog meer dan we hadden voorzien, gebruik gemaakt van het thuiskantoor. In eerste instantie bedoelt als uitvalsbasis van ResStrat B.V. De organisatie die zich inspant voor het weerbaar en veerkrachtig maken van leefomgeving, organisaties activiteit(en) en samenleving, ontwikkelen van continuïteitsplannen en verduurzaming.