Infographic: Waarom afval scheiden

Waarom afval scheiden

Waarom afval scheiden zo belangrijk is!

Waarom afval scheiden? Afval scheiden vergt minder energie voor ons, dan de energie die de aarde moet leveren om onze niet gescheiden afval te verwerken. Op dit moment scheidt 50% van de Nederlanders afval. Als we dit bekijken vanuit het halflege melkglas, dan is dit geen hoog percentage. Dat betekent dat nog zeker de helft van de Nederlanders niks aan afvalscheiding doet, en dat is op z’n minst een totaal van zo’n 9 miljoen mensen. Als we de cijfers geloven betekent het dat we zo’n 4050.000.000 kilo (500 kilo pp x 9 miljoen inwoners) afval per jaar niet scheiden! Laten we dat percentage van 50% dus vooral niet vanuit het halfvolle melkglas bekijken en streven naar een vol glas melk. Ben je nog niet overtuigd? Bekijk de infographic: waarom wij afval scheiden.

Waarom afval scheiden

 

Bewaren

Bewaren

2 thoughts on “Infographic: Waarom afval scheiden

  1. Ik ben zeer onaangenaam verrast dat we 4050.000.000 kilo afval per jaar niet scheiden! Persoonlijk probeer ik een “groene” levensstijl te volgen, en ik zie dat meer en meer mensen het ook doen. Ik ga volledig akkoord dat afval scheiden heel belangrijk is, en hopelijk, neemt het aantal van mijn eensgezinden toe!

  2. Ik ga akkoord met Lauren dat 4050.000.000 kilo te veel is voor zo’n klein land als Nederland! Ik wist niet dat er zoveel mensen zijn die hun afval niet scheiden! Persoonlijk probeer ik mijn afval te scheiden, maar ik weet wel dat ik niet genoeg moeite doe. Ik beloof dat ik beter word!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.