Landelijke bruiloft op eigen erf

Landelijk, lokaal en lekker natuurlijk

Als je een voorliefde hebt voor landelijk, lokaal, zelfgemaakt en natuurlijk, dan moet die levensstijl ook te proeven zijn op de bruiloft. Hieronder een sfeerimpressie van de landelijke bruiloft van Siebe en Judith.

Mede mogelijk gemaakt door de getalenteerde 'over-organized' ceremoniemeesters Maria en Levi en Harm.

Auteur: Judith

Partner? Check!

Locatie? Check, check, dubbelcheck

Een partner op de grote dag is uiteraard onmisbaar, maar een goede locatie net zo. Zijn alle faciliteiten aanwezig of zijn er tijdelijke oplossingen te bedenken? Is er onderdak? Een plek om de jassen op te hangen? Elektriciteit? Wifi? Warmte? Een toilet met kraan? Een spiegel? Ruimte voor catering? Een bruiloft op eigen erf organiseren is niet 1, 2, 3 gedaan. Er gaat veel denkkracht (en voorpret) aan vooraf.

Wij hadden een tent van 150m2 gehuurd met transparante zeilen. Hier was de ruimte om te trouwen, te eten en het avondfeest te vieren.

Vooruit denken en vooruit plannen

Liefde en logistiek

Een trouwdag draait vooral om de liefde, maar eerlijk is eerlijk, ook om efficientie en effectiviteit. Je wilt niet dat de cateraar binnenstapt op het moment dat je elkaar het ja-woord geeft en het is onhandig als de receptiegasten binnenstromen wanneer je nog aan het diner zit. Alles op eigen terrein organiseren betekent daarom vooruit denken en vooruit plannen. Bij de inrichting van de tent hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat er zo min mogelijk geschoven hoefde te worden met meubilair tussen ceremonie, lunch, diner en avondfeest. De ceremonie en de lunch stonden direct klaar bij de start van de feestdag.

Natuurlijk decoreren

Decoratie op locatie

Decoratie kan niet ontbreken op zo'n feestelijke dag. Wij wilden heel veel, maar ook heel veel niet: ballonnen, roze (uitdrukkelijke wens van Siebe), wegwerpservies, plastic slingers, klassieke frutsels en prutsels, eigenlijk alles wat niet aansloot binnen de natuurlijke look. Wat wilden we wel? Hout, bloemen, hergebruik van materialen en items die pasten bij onze levensstijl (BUITEN, BIER, BUNKEREN).

Inspiratie voor decoratie

Thema: recycle en natuur

Als je van hout houdt

Prieel van wilgentakken en oude witte stof. Boomschijven met onze namen.

Indeling gezet op pallet

Pallet met krijtbordjes met tijdstip en trouwdagdeel.

Het oog wil ook wat

Gehuurd decoratief servies. Boomschijf met naam gast. Servet met thema natuur.

Puur en natuur

Oude flessen en potjes omringd met eucalyptus bladeren.

Jute voor Juud

Flessen met bloemen en houten kaarshouders. Omringd met eucalyptus bladeren.

Door een ringetje te halen

Ringen in een vintage doosje met mos. Bosje lavendel ernaast.

Bij feest hoort taart

De kers op de taart

Het trouwfeest was niet 'a la traditioneel' ingericht, maar uiteindelijk zijn we wel een beetje uit het oude deeg gebakken. Immers, op een bruiloft hoort taart. Geen wolkenkrabbers of witte roomsoezen, maar baksels van biologische ingrediënten, met fruit en noten en bereid met kwaliteit. Eén oproepje in een 'taarten Facebook-groep' en we waren 4 taarten rijker en een paar tientjes armer. Bio-taarten geserveerd op boomschijven. Puur natuur en lekker lokaal!

SIE JU DID IT

Eigen bier smaakt 't beste

Als de bruidegom bier net zo belangrijk vindt als de bruid, dan mag speciaal bier natuurlijk niet ontbreken. En hop, laat nou net het geval zijn dat we getalenteerde bierbrouwers in onze familie hebben. Mocht je ze nog niet kennen, onthoud deze naam: 'Brobbelbier'. De nieuwe biergoeroe's van Nederland die deze bruiloft naar een hoger niveau brengen. Geheel in eigen (bier)stijl. Voor 'brouwd' en 'brouwdegom' hebben ze 3 prachtige series gebrouwen: New england IPA, IPA en black session IPA.

Naakt koken

Authentiek, outdoor en uitzonderlijk lekker

Siebe en ik zijn echte bourgondiërs, als het maar lekker en lekker veel is. Alleen onze smaak behoeft wel een handleiding. We zijn wel wat kieskeurig met wat tussen de kiezen komt en in de eetwereld heb je het niet altijd voor 't kiezen. Bereid met kwaliteit. Zonder pakjes en zakjes. Veel groenten. Vers van de pers. En het liefst alles bereid in de buitenlucht op open vuur. Kampvuurkok was spekkie naar ons bekkie. Meer dan dat. Hij overtrof al onze verwachtingen. Vraag een willekeurige daggast wat hem/haar is bijgebleven. Deze chef en sfeermaker blijft niet onbenoemd!

Sfeervolle opzet

Kampvuurkok zorgde voor een heerlijk sfeertje

Dutch Oven

Koken op open vuur

Vers en vitaminen

Met verse groenten en fruit

Voorgerecht

Diverse soepen vooraf

Hoofdgerecht

Diverse hoofdgerechten, volledig vegetarisch!

Nagerecht

De 1e beproeving: samen ijs maken

Fotoshoot op eigen landgoed

Klikken maar

We stapten in het huwelijksbootje, maar niet in een trouwauto. Ontvangst, ceremonie, luch, taart eten en avondfeest deden we op één en dezelfde locatie. Zelfs de fotoshoot deden we op eigen landgoed. Dankzij Maria, Levi en Harm is deze dag volkomen vlekkeloos verlopen. En dat zie je ook wel terug op de foto's!

Kijkje in ons dagelijks leven?

Erfdelen realiseren: plekkie voor je stekkie
Judith van Rijn - van Buuren | 23 september 2020
Erfdelen op het platteland. Het is populair, maar wordt weinig gerealiseerd. Er zijn voldoende lege boerenerven en tóch is het vinden van een boerenerf de grootste uitdaging in het realiseren van erfdelen. De reden hiervoor vind je bij vigerende bestemmingsplannen en de (best rigide) woningwet; nieuwe wooninitiatieven worden eerder geweerd dan gefaciliteerd. Terwijl bij de overheid een omslag in denken nodig is, is het omdenken nu voorbehouden aan ‘erfdelers’.
Erfdelen realiseren: betaalbaar, maar haalbaar?
Mark van Buuren | 23 september 2020
Het bancair financieren van een woning is in Nederland strak geregeld. Leeftijd, inkomen, schulden, alimentatie en rentestand gaan in de blender van de bank en er rolt een maatwerk advies uit. Meestal kan er 4-5 keer je jaarinkomen worden geleend. Maar hoe financier je een woning met meerdere inkomens?
Erfdelen realiseren: groepsvorming met gelijkgestemden
Mark van Buuren | 23 september 2020
Het leven in een woongroep is een mini-samenleving op zich. Binnen de kaders met voldoende persoonlijke vrijheid en ruimte voor ontwikkeling, maar tegelijkertijd conformerend aan het gemeenschappelijk belang. Samen delen, samen zorgen, samen werken. Alleen hoe vorm je een 'succesvolle' mini-samenleving?